כרובית אלמוגים בתנור
כרובית האלמוגים נמנית על משפחת המצליבים, וככזו מאופיינת בתכונות אנטי-דלקתיות ואנטי-סרטניות, הודות לרכיבים כמו אינדול 5 קרבינול וסולפורפאן.
לכן, כדאי מאוד להוסיפה לתזונה.
המתכון הבא יסייע לכם לעשות זאת בקלות רבה.
למתכונים נוספים של ירקות בריאים ממשפחת המצליבים:
תבשיל ברוקולי וכרובית עם רוטב אגוזי קשיו
פיצה לא שגרתית על בסיס ברוקולי
מתכון כרובית אלמוגים בתנור
מצרכים:
כרובית אלמוגים
אם מדובר בכרובית אלמוגים קטנה, הכמויות הבאות יספיקו. תוכלו לשנות את הכמויות, בהתאם לגודלה של הכרובית:
רבע כוס שמן זית
כף גדושה של שמרי בירה
שמינית כפית מלח הימלאיה דק
אופציונלי: מעט אבקת צ'ילי חריף, אבקת חרדל ופפריקה חריפה
הוראות ההכנה:
השרו את הכרובית למשך 15 דקות במים עם מלח, כדי לנקותה מחרקים.
הכניסו את הכרובית לסיר עם מים והביאו לרתיחה.
הנמיכו את האש ובשלו 10 דקות נוספות על מנת לרככה קלות.
הוציאו את הכרובית מהמים.
חממו תנור ל-180 מעלות.
ערבבו את שאר רכיבי המתכון והברישו בנדיבות את הכרובית מכל צדדיה במטבל שנוצר.
הניחו את הכרובית על נייר אפייה אקולוגי ועטפו אותה בו. מעל נייר האפייה, עטפו את הכרובית בנייר כסף אקולוגי.
הכניסו לתנור שחומם מראש למשך כ-20 דקות.
הוציאו את נייר הכסף ונייר האפייה והמשיכו לאפות את הכרובית למשך 10 דקות נוספות עד שהיא משחימה מעט.