Bari15_Fly
Bari15_Fly

זרעי פשתן - מועילים או מזיקים?

מאת: - כתב עת בנושא תזונה ובריאות טבעית
זרעי פשתן עשירים בחומצת שומן מקבוצת אומגה 3, אבל מכילים גם כימיקלים רעילים. האם כדאי לצרוך אותם?

זרעי פשתן - מועילים או מזיקים? צילום: pixabay

Bari15_In

זרעי פשתן עשירים במיוחד בחומצת השומן אלפא-לינולנית מקבוצת אומגה 3.

היא מהווה כ-55% מכלל כמות השומן שבפשתן.

אבל, זרעים אלו מכילים גם גליקוזידים ציאנוגניים מזיקים.

האם כדאי לצרוך אותם? מה אומר המחקר?

על מנת לבדוק איזו כמות של פשתן מביאה תועלת וללא סיכון, נתנו לנשים צעירות ובריאות כמות של 50 גרם זרעי פשתן טריים שרוסקו בבלנדר, מדי יום.

כמות זו של פשתן מספקת 13%-12% מכלל הקלוריות היומיות.

זרעי הפשתן הכפילו את תכולת חומצות השומן לינולנית, EPA ו-DHA בדם ועלייה זו הייתה שווה, בין אם ניתנו להן חמישים גרם פשתן טחון או עשרים גרם שמן פשתן.

זה מלמד על זמינות גבוהה של חומצות השומן בזרעים הטחונים.

הוספת פשתן טחון לארוחה הורידה את עליית הסוכר בדם כאשר הפשתן צורף לארוחה פחמימנית.

זרעי פשתן ניתן להוסיף למגוון מזונות. צילום: pexels

זרעי פשתן ניתן להוסיף למגוון מזונות. צילום: pexels

איך ממזערים את החשיפה לכימיקלים הרעילים?

מרבית הגליקוזידים הציאנוגניים נמצאים בריר של זרעי הפשתן.

השריית הזרעים לכשמונה שעות ושטיפתם במסננת מסלקת את הריר ואיתו את הגליקוזידים המזיקים.

גם אפייה עם זרעי פשתן חיסלה את הגליקוזידים.

בכל מקרה, אכילת כמות של חמישים גרם זרעי פשתן ליום העלתה את כמות שמני אומגה 3 בדם ולא נמצאה בעלת אפקט מזיק, אפילו כאשר הם נאכלו מדי יום במשך חודש ימים.

למאמרים נוספים בנושא זרעי פשתן:

זרעי פשתן – מזון על

מתכון להכנת קרקר פשתן ושומשום

מתכון לגרנולה ביתית עם זרעי פשתן

ההמלצה: שמרו על עיקרון הזהירות המונעת

חמישים גרם זו כמות של שלוש כפות בערך.

לא נראה שכדאי לאכול כמות כזו מדי יום בקביעות, אלא אם כן משרים את הזרעים ושוטפים את הריר.

כמות של כף זרעים ליום, גם ללא השרייה, נראית בטוחה.

כמו כן, רצוי לקנות זרעי פשתן שלמים ולטחון אותם לבד שאם לא כן, הם חשופים ביותר לחמצון ולקלקול.

צרו קשר עם תזונה פלוס



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו