Bari15_Fly
LiveWell_Fly

איך לבחור את המוצר הפרוביוטי המתאים לכם?

מאת: - הוצאת ספרי הבריאות הגדולה בישראל
6 הפרמטרים המרכזיים שעליכם לבדוק בעת בחירת מוצר פרוביוטי, והשאלה המרכזית שצריכה להשאל

איך תבחרו את הפרוביוטיקה המתאימה לכם? צילום: pixabay

Bari15_In

המלצות מתוך הספר "מהפכת המיקרוביום" של ד"ר בולסוויץ':

אם אתם מנסים להבין היכן להתחיל עם פרוביוטיקה, התחילו בשאלה הזו: מה אתם מנסים להשיג? האם אתם רוצים להקל תסמין מסוים?

צריכה להיות לכם סיבה לצרוך פרוביוטיקה, ואם אין לכם או שאתם פשוט "רוצים מעי בריא יותר", אז עדיף להתמקד במזון.

זכרו, לכל צמח יש מיקרוביום ייחודי משלו, וכשאנחנו אוכלים צמחים הם חולקים איתנו את המיקרואורגניזמים שלהם, וזה אחד היתרונות בצריכת מזון חי.

כשאנחנו משלבים מדי יום מעט מזון מותסס, אנחנו לוקחים את זה לשלב הבא.

אבל אם יש לכם תשובה לשאלה "מה אתם מנסים להשיג?", כדאי לחפש כמה מחקרים שנערכו על הסובלים מאותה בעיה כמוכם כדי לראות איזה מוצר עובד בצורה הטובה ביותר.

חפשו מחקר שמראה על תועלת לבעיה שלכם עם פרוביוטיקה מסוימת, והשתמשו בה באותו אופן כמו במחקר.

לדוגמה, אם אתם מנסים לטפל בעצירות, חפשו פרוביוטיקה עם Bifidobacterium lactis ולפחות 17.2 מיליארד יחידות יוצרות מושבה (המדד למספר החיידקים) כי זה מה שטיפל בעצירות במחקר מבוקר פלצבו.

לאחר שחיפשתם מחקרים שידריכו אתכם איזו פרוביוטיקה לצרוך ובאיזו כמות, יש כעת לשים דגש על האיכות.

קודם כל שאלו את עצמכם: מה הסיבה לנטילת הפרוביוטיקה? צילום: pixabay

קודם כל שאלו את עצמכם: מה הסיבה לנטילת הפרוביוטיקה? צילום: pixabay

למאמרים נוספים בנושא:

מהי פרוביוטיקה וכיצד היא מסייעת?

האם פרוביוטיקה היא באמת הפתרון לבעיות במערכת העיכול?

פרוביוטיקה – תרופת העתיד

להלן המאפיינים שיש לבדוק כדי לקבוע אם הפרוביוטיקה איכותית:

מספר החיידקים

יותר זה בדרך כלל טוב יותר. לטיפול בבעיה בריאותית רצוי מינימום 25 עד 50 מיליארד חיידקים.

מספר המינים השונים

גם כאן עדיף יותר. אנחנו יודעים שהחיידקים פועלים ב"גילדות" או בקבוצות, לכן עדיף שתהיה קבוצה מגוונת כי החיידקים לא פועלים בנפרד אלה מאלה.

עדיין יש לקבוע אילו חיידקים דרושים לבעיה הספציפית שלכם, אך עד אז ידוע לנו שפרוביוטיקה בעלת סוגים רבים מועילה בדרך כלל יותר מפרוביוטיקה עם סוג יחיד.

מספר חיידקים מובטח בתפוגה

על האריזה צריך להיות רשום מספר החיידקים ביום הייצור, אך גם מספר החיידקים המובטח בתאריך התפוגה המוגדר. זה מדד לאיכות הפרוביוטיקה, והיעדרותו גורמת לי להטיל ספק באיכות המוצר.

ללא אלרגנים

אני מעדיף פרוביוטיקה ללא חלב, ביצים, אגוזים, פירות ים, סויה, חיטה וגלוטן. למעשה אני מעדיף שהפרוביוטיקה תהיה טבעונית. כך אני מוודא שהיא לא מבוססת על חלב, כמו מוצרים רבים בשוק.

כמוסה בשחרור מושהה

הפרוביוטיקה צריכה להגיע לאזור בגופכם שבו החיידקים חיים, כלומר למעי הגס. אם היא לא ארוזה בכמוסה בשחרור מושהה, חומצת הקיבה תהרוג רבים מהחיידקים.

אריזה וצורך בקירור

אני בכל מקרה מאחסן את הפרוביוטיקה במקרר, אבל אם הפרוביוטיקה לא חייבת קירור, זה מדד ליכולת הישרדות משופרת של החיידקים.

אני מעדיף את הפרוביוטיקה באריזה שבה כל כמוסה נמצאת בבועת פלסטיק נפרדת כהגנה מפני לחות שפוגעת בחיידקים.

צרו קשר עם הוצאת פוקוס בע"מ



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו