GOODMUV_Fly
Briaa_Nov_Fly

ארוחת פולנטה חגיגית עם פטריות מוקפצות

מאת: פיליס גלזר באדיבות האגודה למלחמה בסרטן
זמן קריאה: 2 דקות
הפולנטה היא מנה שמחברת בין כולם - מושלמת לארוחות משפחתיות, מפגשים עם חברים או חגיגות מיוחדות

ארוחת פולנטה חגיגית עם פטריות מוקפצות. צילום: 123RF

Briaa_Nov_IN

הפולנטה היא המקבילה האיטלקית לממליגה הרומנית, והיא מוגשת ברחבי איטליה הן בבתים והן במסעדות יוקרה.

להכנה מומלץ לבחור בפולנטה איטלקית מלאה באריזת וואקום צהובה (אפשר גם באופציה מהירה יותר של פולנטה אינסטנט, אבל אז המרקם יוצא פחות קרמי).

הפטריות שמלוות את המנה הן חגיגה בפני עצמן: 100 גרם פטריות שמפיניון טריות מספקות כ-25 קלוריות בלבד, 2 גרם חלבון ושפע ויטמין B2, אבץ וחומצה פולית.

לגרסאות נוספות למתכוני פולנטה בריאים:

דייסת פולנטה עם בטטה, עגבניות ומנגולד

פאי פולנטה בצ'יק ללא גלוטן

פולנטה עם תבשיל שעועית ועלים ירוקים

מתכון לפולנטה עצמה

מצרכים ל-8 מנות:

500 גרם קמח תירס, רצוי מלא

כפית מלח

2 ליטר מים

2 כפיות של פירורי מרווה יבשה או 3 כפות של עלי מרווה קצוצים (או עלים קטנטנים שלמים)

4-3 כפות שמן זית כתית מעולה (לא חובה)

אופן ההכנה:

בסיר גדול וכבד (או סיר נון-סטיק), ערבבו את המים עם המלח וחממו עד שהמים חמים, אך עדיין לא מגיעים לרתיחה.

ערבבו את המרווה עם קמח התירס והוסיפו לסיר בהדרגה, חופן אחר חופן, תוך ערבוב רציף ביד השנייה, כדי למנוע גושים.

הביאו לרתיחה עדינה ובשלו על להבה נמוכה עד שהפולנטה ניתקת מדפנות הסיר (כ-25-30 דקות) – חשוב לבחוש כל הזמן כדי למנוע חריכה בתחתית.

למרקם רך יותר ניתן להוסיף מדי פעם מעט מים רותחים, לבחוש ולהמשיך לבשל עוד דקה-שתיים.

בסיום, הוסיפו פנימה את השמן וערבבו.

כעת מומלץ לשדרג את החוויה עם 'טופינגס' – תוספות מפנקות המפוזרות בפסים לרוחב הפולנטה: פטריות מוקפצות כמו במתכון מטה, רטטוי, עגבניות מיובשות בשמן, פרוסות דקות של חצילים מוברשים בשמן זית וקלויים בגריל משני צידיהם, רוטב עגבניות איכותי או לבבות ארטישוק בתחמיץ שמן זית ועשבי תיבול, מסוננות וחתוכות לרבעים.

מתכון לתוספת פטריות מוקפצות לפולנטה

חומרים לכ-8 מנות או יותר:

¼ כוס שמן זית כתית מעולה

4 סלסילות פטריות (אפשר שילוב של פורטבלו ושמפיניון או להשתמש רק בסוג אחד של פטריות לבחירתכם)

2 שיני שום

¼ כוס פטרוזיליה

פלפל שחור גרוס

מלח

מיץ מלימון אחד או כמה טיפות של חומץ בלסמי

הוראות הכנה:

פרסו את שיני השום באלכסון ואת הפטריות לפרוסות עבות.

קצצו דק את הפטרוזיליה.

חממו מחבת רחבה והוסיפו את השמן.

הוסיפו את השום והפטריות והקפיצו 2–3 דקות, תוך ערבוב מתמיד, עד שהנוזלים יתאדו.

ערבבו פנימה את הפטרוזיליה ובשלו עוד כ-2 דקות.

הסירו מהאש.

תבלו במלח ופלפל, וטפטפו מעל מיץ לימון טרי או חומץ בלסמי.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו