Nadar_Fly
Nikui_Fly

פולנטה עם פרמז'ן, לימון ותבשיל שעועית ועלים ירוקים

מאת: טל איזנברג-אבן
זמן קריאה: < 1 דקה
מתכון עשיר ומפנק, כשמתחשק לכם תבשיל מנחם ומשביע. מספיק ל-4 מנות

צילום: pixabay

bari14_In

המרכיבים

 

אופן ההכנה

בעזרת קולפן, קלפו 3 רצועות רחבות מהלימון וקצצו דק. סחטו חצי לימון לשימוש בסוף המתכון.

חממו את השמן במחבת. הוסיפו: שום, טימין, קליפת לימון ושבבי צ'ילי. טגנו קלות עד שהשום מזהיב, אך לא נחרך. כשתי דקות. הוסיפו עולש (או עלים אחרים) וערבבו יחד עוד כשלוש דקות. הנמיכו את האש, הוסיפו את השעועית. בשלו עוד 2-3 דקות, עד שהעלים מתבשלים והשעועית חמה.

הכינו את הפולנטה לפי ההוראות, הסירו מהאש וערבבו פנימה כף שמן זית, כף מיץ לימון, פרמז'ן ורבע כפית מלח.

להגשה: הניחו מנת פולנטה על צלחת ועליה מתבשיל השעועית. אפשר להוסיף פלחי לימון ועוד פרמז'ן.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו