barimax1125_Fly
Spirulife_Shocomaca_fly

ארוחה ללא בשר: קדירת עדשים עם גריסים

מאת: פיליס גלזר, באדיבות האגודה למלחמה בסרטן
זמן קריאה: < 1 דקה
מתכון קל, מהיר וטעים ביותר למנה עיקרית צמחונית

ארוחה ללא בשר: קדירת עדשים עם גריסים. צילום: Unsplash

sujok_IN

האם ניסיתם או שתרצו ליישם בביתכם יום אחד בשבוע של ארוחה ללא בשר?

הביטוי "מיטלס מנדיי" מתייחס לתנועה גלובלית הדוגלת בויתור על אכילת בשר למשך יום אחד בשבוע.

תנועה זו צוברת תאוצה לא רק בבתי משק רבים, כי אם גם בבתי חולים, במקומות עבודה, בבתי ספר ובמסעדות ברחבי העולם.

ויתור על בשר יום בשבוע אינו רק תורם לבריאות הלב ולהפחתת משקל, אלא גם מסייע בהפחתת מזהמים סביבתיים בעולם, אותו נוריש בעתיד לילדינו.

בנוסף, לפי מחקר מקיף מ-2023 שהנגישה עבורנו האגודה למלחמה בסרטן, הפחתה או הימנעות מבשר אדום מעובד, נמצא גם כמפחיתה את הסיכון לסרטן.

על המתכון המופיע מטה מצהירה פיליס גלזר שהוא אחד האהובים עליה.

למתכונים נוספים לארוחות ללא בשר:

ארוחת פולנטה חגיגית עם פטריות מוקפצות

יש אטריות? יש פאד תאי!

חמין טבעוני משולב עמים

מתכון לארוחה ללא בשר: קדירת עדשים עם גריסים

מצרכים ל-4 סועדים:

2.5 כפות שמן זית

בצל קטן קצוץ

1-2 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים (כחצי כוס)

2.5 כוסות עגבניות מקולפות וקצוצות (טריות או משומרות)

2 כוסות מים

חצי כוס עדשים (ירוקות או חומות) מנוקות ושטופות

חצי כוס גריסים

כף דבש (לא חובה)

חצי כפית מלח

גבעול רוזמרין טרי, שבור ל-2-3 חתיכות

שליש כוס גזר מגורר

פלפל שחור גרוס, לפי הטעם.

הוראות הכנה:

בסיר גדול וכבד, מחממים את שמן הזית ומבשלים את הבצל עד לריכוך.

מוסיפים את הסלרי וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.

מוסיפים את כל שאר המצרכים, מלבד הגזר המגורר ומביאים לרתיחה.

מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ-25 דקות, תוך בחישה מדי פעם.

לאחר מכן מוסיפים את הגזר המגורר וממשיכים לבשל כ-5 דקות נוספות או עד שהגריסים והעדשים מוכנים.

מוציאים את גבעולי הרוזמרין, טועמים ומתבלים במלח ופלפל, אם צריך. מגישים.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו