Briaa_Nov_Fly
barimax1125_Fly

חצילים בלימון בלי טיפת שמן

מאת: חנה שאולוב ומרב מור-אופיר, תזונאית קלינית מוסמכת M.Sc, יועצת מדעית למועצת הצמחים. באדיבות האגודה למלחמה בסרטן
זמן קריאה: < 1 דקה
מנת חצילים בלימון של חנה שאולוב, שמכינים בקלי קלות. מנה בריאה, טעימה ואפילו מתאימה לשומרים על המשקל

חצילים בלימון. צילום אילוסטרציה: Pexels

GOODMUV_IN

המתכון הבא של חצילים בלימון של חנה שאולוב מוגש לכם כחלק מיוזמה של האגודה למלחמה בסרטן להנגשה של מתכונים בריאים לקהל הרחב.

תזונה בריאה היא בסיס חשוב להפחתת הסיכון לסרטן. מחקרים שנערכו בשנים האחרונות הביאו מומחים מארגוני בריאות בינלאומיים לפרסם המלצות תזונתיות להפחתת הסיכון לחלות בסרטן ובמחלות נוספות.

אחת ההמלצות עוסקת בשילוב של מגוון מזונות צמחיים שלמים או בדרגת עיבוד נמוכה בתזונה. המלצה נוספת עוסקת באכילה של לפחות חמש מנות של ירקות ופירות במגוון צבעים מדי יום – אדום, כתום, ירוק, לבן וסגול.

אכילת ירקות ופירות מכל הקבוצות חשובה, מכיוון שבכל ירק ופרי רכיבים תזונתיים ובריאותיים שונים. השילוב בין הקבוצות מכסה מגוון רחב יותר של פעילויות הגנה וכן מחזק את התזונה הכוללת.

המתכון של החצילים בלימון כולל ירקות מחמש קבוצות הצבעים.

למתכונים נוספים על בסיס חצילים:

גלילות חציל במילוי טופו

מרמלדת חצילים – מתכון שף

חצילונים ברוטב וניל

מתכון לחצילים בלימון

המצרכים:

תוספת אפשרית:

קוביות טופו

לקישוט:

קוביות פלפל אדום מתוק, פטרוזיליה ועירית

אופן ההכנה של החצילים בלימון

בתיאבון!

 

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו