תזונה אינטואיטיבית אינטגרטיבית – הדרך לריפוי טבעי אמיתי
בעולם שבו טרנדים תזונתיים משתנים מדי עונה, הילה לב אלון מזכירה את החשיבות של תזונה אינטואיטיבית, כי הגוף שלנו הוא המדד המדויק ביותר למה שנכון לנו באמת.
כנטורופתית מוסמכת והרבליסטית קלינית, היא משלבת ידע מדעי עם אינטואיציה, נשימה וליווי רגשי בתהליכי ריפוי טבעיים. רגע לפני שהיא עולה על במת כנס "אוכלים בריא 16" להעביר סדנה בנושא "לישון כדי לחיות", היא משתפת בתפיסת עולמה, בתזונה האישית שלה ובסוד האיזון בין גוף לנפש.
לאורחים נוספים במדור "טעים להכיר":
תזונה מודעת: כשהבריאות מתחילה בהקשבה לגוף
טעים להכיר את ד"ר מעיין בוימן משיטה
"זו התזונה שאימצתי אחרי שניסיתי כמעט כל תזונה אפשרית"
איזה משפט מתאר הכי טוב את הגישה שלך לגבי תזונה?
תזונה אינטואיטיבית אינטגרטיבית מותאמת אישית.
אין אף טרנד תזונתי או AI שיחליף אבחון מקצועי והבנה של צרכים אישיים.
מה המאכל שאת הכי אוהבת לאכול?
מממ… איזו שאלה קשה… אני אוהבת אוכל!
אני מתחברת מאוד לטעמים מהמזרח, אוכל הודי מסורתי, אוכל תאילנדי אמיתי, יאמי!
מרגישים את מלאכת המחשבת מאחורי לשימוש בתבלינים, לכל תבלין יש אנרגטיקה שונה שמשפיעה על הגוף ותורמת לבריאות.
אוכל מסורתי הוא אוכל עם שורשים, לכן אני תמיד אעדיף מרק טום יאם חריף בחורף.

טאלי הודי חריף. תמונה: pexels
תארי את התפריט היומי הממוצע שלך
אני אכלנית אינטואיטיבית.
פיתחתי הרגלי הקשבה לגוף שלי, והתפריט שלי משתנה בהתאם.
ארוחת בוקר:
אני בדרך כאוכלת כשעה אחרי היקיצה, לרוב זה יהיה שייק מאבקת חלבון שמבוססת על המפ אורגני עם כפית של מורינגה, אצת כלורלה, בתוספת חומצות אמינו ופטריות כוח.
לשייק אני אשלב פירות, אם נכון לי לאותו היום, או שאוכל בנוסף גם ביצים. לרוב זה סוגר לי את ארוחת הבוקר.
אחרי גיל 40? טיפ קטן וחשוב : חשוב לאכול כ-25 גרם חלבון לארוחת בוקר!
ארוחת צהריים:
בארוחת הצהריים אני גם אקפיד על צריכת חלבונים, לרוב מהצומח, בצורה של קינואה עם קטניות וירקות. פעמיים או שלוש בשבוע אני אוכלת דג ים או עוף בתוספת הרבה ירקות טריים.
ארוחת ערב:
לעיתים קרובות אני בוחרת לדלג על ארוחת הערב, ואם אני אוכלת, אז משהו קטן… קצת מרק או כמה קרקרים ללא גלוטן .
זה התפריט הממוצע שלרוב מספק אותי ועושה לי ממש טוב עם שינויים וחריגות ועם הקשבה פנימה.

מקשיבה לצרכים של הגוף. צילום: אלברט אבוט
איזה מיתוס הכי גדול על תזונה את מכירה?
שום "טרנד" תזונתי לא יהיה מדויק עבור כולם.
לא לכולם מתאים לצום לסירוגין, ובטח שלא לכולם מתאים להיכנס לקטוזיס…
איזה מאכל מעלה לך הכי הרבה זיכרונות, ולמה?
מנת טאלי עם רטבים חריפים…
המנה הזאת לוקחת אותי אחורה בזמן לשיטוטים ביום מהביל במיין בזאר בדלהי, בין הפרות והדוכנים, בכביש סואן. חיפשנו מה לאכול והתיישבנו בטאלי המקומי. האוכל היה כל כך חריף… זה היה כמו לאכול בתוך סאונה…חוויה צרובה (:
מה בחיים, אבל בחיים לא תאכלי ולמה?
כל מזון מתוק בהגזמה ומתועש. מתוק מדי ממש דוחה אותי
איזה אוכל תיקחי איתך ליום ארוך ולא צפוי?
קרקרים ללא גלוטן, סלט טוב, כריכים מזינים, מי קוקוס טבעיים.
מה החטא האהוב עליך?
שוקולד …( כמה מקורי?)
אני מקפידה לאכול שוקולד איכותי ללא סוכר, ולהכין שוקולד ביתי מחומרי גלם איכותיים.
אני צורכת כ-3 קוביות, כדי ליהנות מההשפעות המיטיבות שלו מבלי לפגוע בבריאות.
יותר מדי שוקולד, גם אם הוא איכותי, יכול להעלות את רמות החומציות בדם ולעורר מדי את מערכת העצבים.
האם את מאמינה בנטילת תוספי תזונה?
אני מכירה היטב בכוחם ויעילותם של תוספי תזונה שמותאמים באופן אישי לאדם.
ישנם המון תוספי תזונה על המדפים והשוק מאוד רחב, לכן ההתאמה האישית על ידי נטורופתית מוסמכת חשובה מאי פעם.
כל מטפל ותיק וטוב משקיע גם במחקר, בהכרות אישית עם היצרנים, בהבנה של איכות חומרי הגלם והחומרים הפעילים, והתוצאות בהתאם.
לשמחתי אני רואה בכל יום אנשים שתוספי תזונה נכונים ממש שינו את חייהם
האם יש משהו שהיית רוצה לשנות בתזונה שלך?
שמירה על תזונה בריאה היא דרך חיים שקשורה גם למצבנו הרגשי והתודעתי.
כמו כל אדם, יש ימים שבהם אני פחות עומדת במטרות שלי, וזה בסדר. למדתי לקבל את זה.
ברוב הימים אני נהנית מבחירה של מזונות שעושים לי טוב ומחזקים לי את הגוף ואת הנפש.

סלט ירוק שמחכה לרוטב. תמונה: pexels
המתכון המנצח שלך
זה רוטב עשיר מתקתק שכיף להכין וטעים לאכול, שמתאים לסלט ירוק מרענן, מלא בחסות, בעליי בייבי, ואפילו בנבטים טריים, וכולם אוהבים אותו.
רוטב לסלט ירוק
מצרכים:
רבע כוס שמן זית
מיץ מלימון סחוט שלם
מיץ מתפוז שלם
פלח גדול של מנגו טרי או קפוא
כוס של אגוזי קשיו
כרבע צרור בזיליקום טרי – עלים טריים
מעט ג'ינגר טרי מקולף
כפית חרדל דיז'ון גרגרים
כף דבש
1 שן שום חצי כוס מים
הוראות הכנה :
שמים את כל המרכיבים בבלנדר וטוחנים.
שופכים על חסות ועלים ירוקים.
בתיאבון!
אפשר ורצוי להיות יצירתיים ולגוון ולהחליף את האגוזים באגוזים אחרים, את המנגו בפרי אחר, וכך לקבל בכל פעם רוטב קצת שונה.
עבור הילה לב אלון, תזונה היא לא רק מה שאנחנו אוכלים, היא גם איך שאנחנו נושמים, חושבים ומרגישים.
הילה לב אלון תגיע לכנס אוכלים בריא 16 להעביר סדנה בנושא: "לישון כדי לחיות"
לתוכניית הכנס המלאה ולרכישת כרטיסים היכנסו לאתר אוכלים בריא 16.
לקבלת הנחה ברישום להרצאות וסדנאות הכנס הקלידו קוד קופון: 1313



