sujok_Fly
Briaa_Nov_Fly

פודינג צ'יה עם קרם פירות ואבוקדו

מאת: גבריאלה חבויניק – נטורופתית והרבליסטית, מנהלת משותפת בקהילת "מפצחות את אתגר גיל המעבר"
זמן קריאה: 2 דקות
לפני שתשאלו: "מה לעזאזל עושה פה אבוקדו?!", תזכרו שמדובר באחד השומנים הטובים והחשובים בתזונה שלנו, ושווה בהחלט לנסות לשלב אותו גם בקינוחים!

פודינג צ'יה עם קרם פירות ואבוקדו. צילום: גבריאלה חבויניק

Barimax_Calcimax_IN

בברזיל מקובל לאכול אבוקדו במנות מתוקות, ולכן אף אחד לא ירים גבה למתכון פודינג עם אבוקדו.

לעומת זאת, אם תציעו להם לשים מלח ולימון על האבוקדו, תקבלו מבט מזועזע.

אצלנו, כמובן, זה בדיוק הפוך.

אבל האמת היא, שאבוקדו הוא חומר גלם מושלם לקינוח: קרמי, ניטרלי בטעם ועם ערך תזונתי מרשים.

ולמי שאוהב קצת טריוויה עסיסית, שמו של האבוקדו מגיע מהשפה האצטקית – ahuacatl – שפירושו גם "אשך", בזכות צורתו ובגלל האמונה המסורתית בסגולותיו לשיפור המיניות.

ועכשיו, אחרי שפתחנו עם אבוקדו ועם חיוך, הגיע הזמן להכין את הפודינג הכי מפתיע (וטעים!) של הקיץ.

למתכונים מתוקים נוספים עם אבוקדו:

מוס שוקולד אבוקדו

טראפלס שוקולד-אבוקדו טבעוני

פודינג שוקולד ואבוקדו (שוקומולי)

מתכון לפודינג צ'יה עם קרם פירות ואבוקדו

מצרכים לפודינג:

½ כוס זרעי צ'יה

2 כוסות (½ ליטר) חלב צמחי – קוקוס / שקדים / אגוזי לוז / קשיו

2 כפות מייפל טבעי

½ כפית תמצית וניל אמיתית

מצרכים לקרם:

1 כוס פרי: קיווי / פטל / תותים

½ אבוקדו בשל

1 תמר מגולען

כמה עלי נענע

הוראות הכנה:

בקערה גדולה שימו את הצ'יה, המייפל, תמצית הווניל והחלב הצמחי שבחרתם.

טרפו היטב עם מטרפה ידנית (ולא ערבוב בכף!) – המטרה היא לפזר את זרעי הצ'יה בצורה שווה ולמנוע היווצרות גושים.

הניחו בצד ל-5 דקות, ואז טרפו שוב בעדינות.

מזגו את הפודינג לכוסות שקופות (רצוי למלא עד חצי הגובה, כדי להשאיר מקום לקרם).

הכניסו למקרר להתייצבות – לפחות 4 שעות, או ללילה שלם.

לפני ההגשה, הכינו את הקרם: שימו את כל רכיבי הקרם בבלנדר, טחנו עד שמתקבל קרם חלק, רך ואחיד, והוסיפו מעל הפודינג.

יוצאת מנה יפהפיה, מרשימה וטעימה מאוד!


את הפודינג המפנק הזה בשילוב אבוקדו, שיתפה הנטורופתית וההרבליסטית גבריאלה חבויניק בקהילת "מפצחות את אתגר גיל המעבר" – והוא מתאים במיוחד לנשים בגיל זה.

אם אתם עוסקים בטיפול בנשים בגיל המעבר, אל תפספסו את ההרצאה של גבריאלה ועינת ברקן שתתקיים ביום רביעי, ה-30.7, בכנס INSPIRATION 2025.

בהרצאה תגלו גישה הוליסטית ומעשית להתמודדות עם תסמינים, כולל תזונה מותאמת, צמחי מרפא, דיקור, מגע טיפולי, בדיקות מומלצות – ועוד כלים שכדאי להכיר.

גבריאלה חבויניק (מימין) ועינת ברקן. צילום: לני מידן

גבריאלה חבויניק (מימין) ועינת ברקן. צילום: לני מידן

לפרטים נוספים והרשמה – כנסו עכשיו לאתר כנס INSPIRATION 2025

שימו לב: גולשי EatWell נהנים מהנחה מיוחדת בהקלדת קוד הקופון: 1214

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו