sujok_Fly
Briaa_Nov_Fly

עוגיות תמרים קלאסיות בגרסה הטבעונית והבריאה

מאת: גבריאלה חבויניק – נטורופתית והרבליסטית, מנהלת משותפת בקהילת "מפצחות את אתגר גיל המעבר"
זמן קריאה: 2 דקות
עוגיות התמרים האלו טעימות בטירוף, קלות להכנה – ונשמרות מצוין בהקפאה (אם יישאר מה להקפיא...)

עוגיות תמרים קלאסיות בגרסה הבריאה. צילום: אגם עבודי

Briaa_Nov_IN

הכירו את הגרסה הטבעונית, נטולת הסוכר הלבן, הקמח המעובד והמרגרינה לעוגיות התמרים שגדלנו עליהן.

הבצק הפריך עשוי משיבולת שועל ושקדים, והמילוי עשיר ומתובל בנגיעות של קינמון, הל, ציפורן וקקאו.

ללא ספק, מדובר בעוגייה המושלמת לצד הקפה, בלי רגשות אשם.

למתכוני עוגיות בריאות נוספות:

עוגיות שיבולת שועל וקקאו קטלניות

נשנושי שוקולד-קינואה

כך תכינו עוגיות חלבון טעימות

מתכון לעוגיות תמרים קלאסיות בגרסה הטבעוניות והבריאה

מצרכים:

לבצק:

4 כוסות קמח שיבולת שועל

כוס קמח שקדים

כף אבקת אפייה

2 כפות סילאן

½ כוס שמן קוקוס (נוזלי)

כוס חלב שקדים ללא סוכר (אפשר להחליף במיץ טבעי)

למילוי:

700 גרם תמרים מגולענים (או עיסת תמרים מוכנה)

2 כפות קקאו איכותי

כפית קינמון

¼ כפית ציפורן טחון

¼ כפית הל טחון

הוראות הכנה:

מתחילים בהכנת המילוי:

אם משתמשים בתמרים רגילים, אחרי שמגלענים אותם, משרים אותם במים חמים למשך 20 דקות לריכוך.

לאחר מכן מסננים וטוחנים אותם במעבד מזון עד שמתקבל ממרח חלק.

לחילופין, ניתן להשתמש בעיסת תמרים מוכנה מהסופר.

  1. כעת מוסיפים לממרח את הקקאו והתבלינים, ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.

מחממים תנור ל-180 מעלות, ועוברים להכנת הבצק:

שמים בקערה את כל רכיבי הבצק ולשים (ביד או במיקסר) עד לקבלת בצק אחיד ונעים לעבודה.

מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים.

מקמחים קלות את משטח העבודה, ומרדדים כל חלק בין שני ניירות אפייה לצורת מלבן.

מורחים על כל מלבן שכבה אחידה מהמילוי.

מגלגלים כל מלבן לרולדה (נקניק), ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

על גבי כל "נקניק" חורצים חריצים בעזרת סכין – בגודל של העוגיות הרצויות.

מכניסים לתנור ואופים במשך כ-25 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט.

מצננים היטב.

לאחר שהעוגיות התקררו – חותכים לפי הסימונים ומעבירים לקופסה אטומה.

אם חייבים את אפקט אבקת הסוכר מעל, אפשר לקשט באבקת סוויטאנגו.

ניתן לשמור בהקפאה.


את הגרסה הבריאה והטעימה לעוגיות התמרים שיתפה הנטורופתית וההרבליסטית הקלינית גבריאלה חבויניק בקהילת "מפצחות את אתגר גיל המעבר", לאור נסיונה עם נשים רבות המגיעות לקליניקה ולא מוכנות לוותר על מתוק.

מטפלים בנשים בגיל המעבר ומעוניינים להעשיר את ארגז הכלים שלכם?

הצטרפו להרצאה של גבריאלה חבויניק ועינת ברקן ביום רביעי, 30.7, במסגרת כנס INSPIRATION 2025.

גבריאלה חבויניק ועינת ברקן. צילום: לני מידן

גבריאלה חבויניק ועינת ברקן. צילום: לני מידן

בהרצאה תקבלו כלים מעשיים להתמודדות עם אתגרי גיל המעבר – כולל המלצות תזונתיות, צמחי מרפא, דיקור, טיפול במגע, בדיקות שכדאי להכיר ועוד.

למידע נוסף והרשמה, היכנסו עכשיו לאתר INSPIRATION 2025
ואל תשכחו: קוד הקופון 1214 מקנה הנחה מיוחדת לגולשי EatWell

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו