פאבה יוונית מסורתית מאפונה צהובה
המתכון הזה לפאבה יוונית לקוח מתוך סדנת הבישול והלמידה של אביטל סבג, במסגרת הקורס "זן מסביב לשולחן".
בסדנה הוגשה הפאבה כמצע נימוח וטעים לפטריות שיטאקי צרובות (כמו בתמונה למעלה), אבל היא יכולה לשמש גם כממרח נהדר, תוספת לכל ארוחה, או אפילו כמנה בפני עצמה.
זהו מתכון מסורתי ופשוט להכנה, שמתבסס על חומרי גלם בסיסיים, ויחד עם זאת מצליח להפתיע בעומק הטעמים שלו.
אז למה לא לנסות? המתכון המלא מחכה לכם למטה.
למתכוני בריאות נוספים מהמטבח היווני:
מתכון לפאבה יוונית מסורתית מאפונה צהובה
מצרכים לכמות של 1/2 קילו פאבה:
½ ק"ג אפונה צהובה יבשה
1 בצל
2 שיני שום
2 כפות שמן זית
כפית מלח
מיץ מחצי לימון
להגשה: בצל סגול קצוץ (לא חובה)
הוראות הכנה:
השרו את האפונה הצהובה במים רגילים למשך כשעה.
שטפו היטב את האפונה במסננת מתחת לזרם מים.
העבירו לסיר, וכסו במים עד לגובה מעט מעל האפונה.
קצצו את השום והבצל והוסיפו לסיר.
בשלו עד שהמים יתאדו לגמרי.
העבירו את התערובת למעבד מזון וטחנו למרקם חלק ואחיד.
לפני ההגשה, העבירו לצלחת וצקו מעל את מיץ הלימון ושמן הזית.
אם רוצים, אפשר להוסיף גם בצל סגול קצוץ מעל.

פאבה בהכנה. צילום: אביטל סבג
המתכון לקוח מתוך סדנה במסגרת קורס הבישול "זן מסביב לשולחן" של אביטל סבג. ניתן לקרוא על הסדנה כאן.



