Mazon_Fly
MyShemenP_Fly

עוגיות בריאות של שוקולד וקרמל

מאת: - מטפלת נטורופתית, מתמחה בתזונה טבעית לחיים מאוזנים
אם אתם מחפשים פינוק מתוק, בריא ומרשים – הגעתם למקום הנכון! עוגיות הקרמל והשוקולד האלה משלבות בין שכבת בסיס פריכה, קרמל תמרים עשיר ושכבת שוקולד מריר מפנקת. הן קלות להכנה, מושלמות לאירוח, וגם ישדרגו לכם את הקפה של אחה"צ. אז קדימה, בואו נתחיל!

עוגיות שוקולד וקרמל. צילום: מורן זוהר

MyShemenP_In

רציתי לייצר עוגיות בריאות שיספקו לי אנרגיה זמינה כשאני זקוקה לה.

משהו מתוק ומזין שיחכה לי, כדי לספק את הצורך, כי מה שיש – זה מה שאוכלים.

אז לקחתי את כל הטוב שיכולתי והכנסתי אותו לשם: שיבולת שועל, תמרים, שוקולד מריר איכותי…

הטעם וואו.

למתכוני מתוקים בריאים נוספים:

ביסקוטי קקאו-וניל מלכותי

עוגיות שקדים נהדרות

עוגיות טחינה סופר בריאות

מתכון לעוגיות בריאות של שוקולד וקרמל

מצרכים:

לשכבה התחתונה:

כוס ורבע של שיבולת שועל דקה

חצי כוס של חמאת בוטנים טבעית

שליש כוס סירופ מייפל אמיתי

3/4 כוס של קמח שקדים

קורט מלח

לשכבת הקרמל:

12 תמרים

2 כפות שמן קוקוס

שליש כוס חמאת שקדים

כפית תמצית וניל איכותית

מעט מלח גס

לשכבת השוקולד:

כף שמן קוקוס

200 גרם שוקולד מריר איכותי

הוראות הכנה:

ראשית מגלענים את התמרים ומשרים אותם במים רותחים כ-10 דקות.

בינתיים מתחילים בהכנת השכבה התחתונה:

קודם כל מחממים את התנור ל-180 מעלות.

לאחר מכן, מערבבים יחד את כל מרכיבי השכבה התחתונה בקערה עד לקבלת תערובת אחידה.

בעזרת ידיים רטובות, יוצרים עוגיות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

אופים בתנור למשך רבע שעה, ומניחים בצד להתקרר.

כעת מכינים את שכבת הקרמל:

מכניסים את התמרים שהושרו וכן את שאר רכיבי הקרמל לבלנדר וטוחנים. זה הכל!

לבסוף ממיסים את השוקולד ושמן הקוקוס יחד ומתחילים בהרכבה:

על השכבה התחתונה מורחים שכבה נדיבה מהקרמל, ועליה שכבת שוקולד דקה.

כך עושים עד שכל העוגיות מצופות.

מכניסים למקפיא למשך 30 דקות לפחות, כדי שהשוקולד יתקשה.

תיהנו!

צרו קשר עם מורן זוהר - stay fit



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו