Jeliat_Fly
Jeliat_Fly

חמין טבעוני משולב עמים

מאת: אביטל סבג - מחברת רב המכר ״חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן״, חוקרת, מרצה מטפלת בתזונה ורפואה סינית עתיקה, מנהלת את מרכז זן קואן אום בהוד השרון
זמן קריאה: < 1 דקה
בול לעכשיו - חמין טבעוני, משביע ובריא

חמין טבעוני משולב. צילום: אביטל סבג

Bari15_In

כמה כיף להתענג בשבת חורפית על סיר חמין, והפעם בגרסה שמתאימה גם למי שטבעוני.

החמין הבא משלב את הטוב מכל העמים ומאגד אותם יחד לסיר אחד מנחם ועשיר.

חשוב לצד החמין לאכול סלט חסה עם מיץ לימון.

זה מקל על הספיגה של החמין במערכת העיכול ומנקה.

למתכוני בריאות נוספים לחורף:

מרק סלק חורפי מפנק

דייסת רואו פוד חורפית (ללא קוואקר וללא חלב)

תה לטיפול בהצטננות ושפעת

מתכון לחמין טבעוני משולב עמים

מצרכים לכמות של 4 סועדים:

5 תפוחי אדמה

3 בטטות

חצי ק"ג גריסי פנינה

חצי ק"ג שעועית לבנה

חבילת ערמונים או חצי כוס ערמונים

3 תמרים

כף כמון

2 כפות פפריקה מתוקה

כף מלח גס אטלנטי

2 בצלים

3 כפות שמן זית

ראש שום

סיר גדול 6-8 ליטר

פלטה חשמלית (לא חובה)

הוראות הכנה:

להשרות לחמש שעות את השעועית יחד עם גריסי הפנינה.

לשטוף היטב ולהניח במסננת.

לקלוף את קליפת הבצל, תפוחי האדמה, בטטה.

לקצוץ את הבצל לחתיכות גדולות, להוסיף לסיר יחד עם שמן הזית לאדות עד שמזהיב ,

להוסיף את ראש השום ואת תפוחי האדמה והבטטות להניח מסביב לסיר, במרכז את השעועית וגריסי הפנינה יחד עם התמרים והערמונים.

להכניס את התבלינים לקנקן ולהוסיף 4 כוסות מים לערבב היטב ולצקת מעל .

יש להוסיף נוזלים עד לגובה של המוצרים, לבשל למשך שעה ולהעביר לפלטה החשמלית ל-24 שעות או בתנור בחום של 120 מעלות לא במצב טורבו.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו