פסטה ברוטב עגבניות להפחתת הסיכון לסרטן הערמונית
מאת: המתכון באדיבות השף אייל שני והאגודה למלחמה בסרטן
זמן קריאה: < 1 דקה
האם ידעתם שעגבנייה עשויה להפחית את הסיכון לסרטן הערמונית?
לפי ההאגודה למלחמה בסרטן, יש עדויות לכך שצריכה מרובה של עגבניות, מבושלות או טריות, יכולה לסייע בהפחתת הסיכון לסוג סרטן זה, השכיח ביותר בקרב גברים בישראל.
השפעה חיובית זו מיוחסת לליקופן, נוגד החמצון העיקרי בעגבניות.
לרגל היום הבין-לאומי למאבק בסרטן הערמונית, השף אייל שני שיתף במתכון לפסטה ברוטב עגבניות.
זאת על מנת לסייע לנו בהגברת הצריכה היומיומית של רכיב מועיל זה.
צפו בסרטון למתכון המלא לפסטה שמפחיתה את הסיכון לסרטן הערמונית:
למתכוני בריאות נוספים שיסייעו להגביר את צריכת העגבניות:
בנוסף לצריכת עגבניות, האגודה למלחמה בסרטן ממליצה על:
- תזונה מאוזנת העשירה בירקות, פירות ומזונות עתירי סיבים
- הפחתת צריכת מזון מעובד, משומר, מעושן, מלוח, מטוגן ועתיר קלוריות
- העדפת שתיית מים על משקאות ממותקים
- הפחתת צריכה של בשר אדום
- שמירה על משקל גוף תקין
- ביצוע פעילות גופנית סדירה
- הימנעות מוחלטת מעישון
מנכ"ל האגודה למלחמה בסרטן, משה בר חיים, חשף כי מידי חודש מאובחנים בישראל כ-233 חולים חדשים בסרטן הערמונית.
לכן, הוא מעודד גברים בכל גיל לאמץ את ההרגלים הבריאים המפורטים מעלה, ועל ידי כך להפחית משמעותית את הסיכון לחלות בסרטן זה.