קרקר פשתן ושומשום
מאת: ליה שומרון, יועצת קולינרית לאוכל ובישול בריא
זמן קריאה: < 1 דקה
חומרים:
1 כוס זרעי פשתן
2 כפות שומשום
1/4 כפית מלח
1/4 כפית עשבי תיבול יבשים
אופן ההכנה:
1. משרים את זרעי הפשתן בכוס מים אחת למשך הלילה.
2. בבוקר מוסיפים לעיסה הצמיגית את השומשום, המלח ועשבי התיבול ומערבבים.
3. משטחים על נייר אפייה לעובי דק מאוד ואופים במשך 10 דקות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 115 מעלות.
4. כשמוציאים מהתנור יש להוציא מהתבנית ולהניח להתקרר.
5. הפשתן צריך להיות מוכן, אם עדיין לא פריך בכל האזורים אפשר להכניס לתנור ל-10 דקות נוספות (או להפוך ולאפות עוד 10 דקות נוספות).