מרק אפונה מהיר וקל הכנה
מאת: תמר ידין - דיאטנית קלינית, יועצת לחברת הרבלייף
זמן קריאה: < 1 דקה
אפונה היא קטנייה בעלת מגוון יתרונות בריאותיים:
- עשירה בסיבים תזונתיים
- עשירה בחלבון
- דלה בשומן
- עשירה בנוגדי חמצון: קרוטנאידים,פוליפנולים, פלבנואידים וחומצה פנולית
- עשירה גם בוויטמין C – נוגד חמצון עוצמתי
- מאטה את ספיגת הפחמימות
- מסייעת למניעת סוכרת
- מסייעת למנוע עצירות
- עשירה בוויטמינים מקבוצת B החיוניים למגוון תהליכים בגוף
- עשירה בוויטמין K המסייע למניעת אוסטאופורוזיס
- מסייעת במניעת דלקות והגנה מפני רדיקלים חופשיים
ועוד.
כל אלו סיבות נהדרות להכין את מרק האפונה הבא, שהוא גם אחד הטעימים והקלים להכנה.
למתכוני בריאות נוספים הכוללים אפונה:
מתכון מרק אפונה מהיר וקל הכנה
מצרכים ל-6 מנות:
שקית אפונה (קפואה)
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול
2 שיני שום
תיבול: פלפל, פלפל לבן ומלח
הוראות הכנה:
משרים את האפונה במים רותחים למשך מספר דקות להפשרה קלה.
קוצצים דק את הבצל ופורסים את שני השום.
מטגנים שמן זית בסיר רחב ומוסיפים את הבצל והשום.
מסננים את האפונה ממי ההשרייה, מוסיפים לסיר ומערבבים היטב.
מתבלים לפי הטעם.
מערבבים ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי האפונה.
מרתיחים ומערבבים מידי פעם.
מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה עוד רבע שעה.
טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
מחכים שיתקרר וטוחנים באמצעות בלנדר מוט את המרק, לפי מידת הסמיכות שאוהבים.