מרק דלעת וגזר עם תפוז וכורכום
מאת: המתכון באדיבות Beko - מותג מוצרי החשמל הבינלאומי
זמן קריאה: < 1 דקה
כשקר בחוץ… חמים וטעים בבית.
זה המרק שיגרום לכם לאהוב את החורף ואפילו לחכות לו שיגיע!
והוא כל כך קל להכנה, מנחם ובריא.
למתכוני מרקים בריאים נוספים:
2 מרקים חורפיים מאיצים מטבולית
מתכון מרק דלעת וגזר עם תפוז וכורכום
מצרכים ל-4 סועדים:
15 גרם שמן זית
1 בצל
600 גרם דלעת
400 גרם גזר
5 גרם אבקת כורכום
1 שורש כורכום טרי
מיץ תפוזים משני תפוזים טריים
לתיבול: מלח ופלפל (מי שאוהב חריף – יכול להוסיף גם שבבי צ'ילי)
מים חמים
הוראות הכנה:
קולפים ופורסים את הגזר, הדלעת, הבצל ושורש הכורכום לחתיכות קטנות-בינוניות.
מוסיפים שמן זית למחבת ומטגנים קלות את הבצל עד שהופך לזהוב-שקוף.
מוסיפים את הדלעת, הגזר והכורכום.
ממלאים במים שיכסו את הירקות ועוד טיפה, ומרתיחים ל-10 דקות.
מוסיפים את מיץ התפוזים ומביאים שוב להרתחה.
טוחנים את המרק באמצעות בלנדר ידני.
מתבלים ומגישים חם