ראפים בסגנון תאילנדי
מתכון זה מפתיע בטעמו.
בני והחברים שלו אוהבים מאוד את הראפים האלה.
למתכוני בריאות נוספים בסגנון תאילנדי:
מתכון ראפים בסגנון תאילנדי
מצרכים ל-4 ראפים:
300 ג' טופו מוצק
1/3 כוס חמאת בוטנים
4 כפות רוטב סויה
1 כף מיץ ליים
1/8 כפית אבקת שום
1/8 כפית פלפל קאיין (פלפל שטה)
1/4 כוס פלפל אדום, קצוץ
1/4 כוס בצל אדום, קצוץ דק
1/2 כוס גזר, מגורר
1 גבעול סלרי, קצוץ דק
1/4 כוס כוסברה, קצוצה
1/4 כפית זנגוויל (ג'ינג'ר) טחון
4 טורטיות בקוטר 25 ס"מ, מקמח מלא או 8 פרוסות לחם
מקמח מלא או 4 פיתות
4 עלי חסה
הוראות הכנה:
נקזו את המים מאריזת הטופו.
שימו אותו בקערה בינונית ופוררו בעזרת מזלג.
הוסיפו את חמאת הבוטנים, רוטב הסויה, מיץ הליים, אבקת השום, פלפל הקאיין, הפלפל האדום, הבצל האדום, הגזר, הסלרי, הכוסברה והזנגוויל.
ערבבו בעזרת מזלג עד שהמרכיבים יתמזגו היטב.
שימו על כל טורטייה עלה חסה ושפכו עליו בצורה שווה את תערובת הטופו.
קפלו את הראפ כמו בוריטו.
המתכון לקוח מתוך ספר הבישול של מחקר סין בהוצאת פוקוס