Bari15_Fly
Bari15_Fly

פלפלים וקישואים ממולאים כל טוב

מאת: - הוצאת ספרי הבריאות הגדולה בישראל
סיר נהדר של ממולאים, טעים ובריא, לכל בני המשפחה. מתאים גם לטבעונים ולרגישים לגלוטן

פלפלים וקישואים ממולאים כל טוב. צילום: pixabay

Jeliat_In

דרך נפלאה להגניב לתבשיל טעים שחקנים כמו קינואה ואמרנט.

אם אין בנמצא, או מעדיפים ללכת על המוכר והבטוח, תוכלו בקלות להשלים את הכמויות עם אורז בלבד.

להעשרת התבשיל ולהעלאת מפלס הרוטב ללא הוספת מים, אפשר להוסיף בצד הממולאים ירקות שיתבשלו ברוטב כגון במיה, שעועית ירוקה וקישואים.

למתכוני בריאות של ממולאים נוספים:

עגבניות ממולאות בקינואה

כרוב ממולא בירקות

פטריות ממולאות בטופו ועשבי תיבול

מתכון פלפלים וקישואים ממולאים כל טוב

מצרכים:

5 פלפלים גדולים חתוכים לרוחב בחלקם העליון ומנוקים מזרעים.
את החלק העליון נשמור כמכסה

3 קישואים רגילים בגודל בינוני-גדול חצויים לרוחבם ומרוקנים
(כך שמתקבלים 6 חצאי קישוא למילוי)

למלית:

כוס אורז בסמטי מלא מושרה ללילה

1/3 כוס קינואה שטופה

¼ כוס אמרנט שטוף (אפשר להחליף בקינואה)

3 כפות שמן זית + 3 כפות מים

1 בצל גדול קצוץ או 1 גבעול עבה
של כרישה פרוס דק

1 גזר קצוץ – אפשרות

2 גבעולי סלרי קצוצים

2 עגבניות גדולות מגוררות

½-1 כוס תוכן הקישואים – קצוצים דק או טחונים

100 גרם טופו מפורר או ½ כוס
שבבי סויה מושרים במים רותחים 15 דקות וסחוטים (אפשרות)

1 כפית מלח

פלפל שחור טחון

½ כוס מים

לרוטב:

5 שיני שום קצוצות

1 כף שמן זית

4 כפות גדושות רסק עגבניות

1 כף אגבה או סוכר חום בהיר (אפשרות)

1 כף פפריקה מתוקה

מלח ופלפל לפי הטעם

כ-1 ליטר מים רותחים

הוראות הכנה:

הכנת המלית:

במחבת, או בסיר רחב, לשים את השמן, 3 כפות המים, הבצל או הכרישה, הגזר והסלרי.

להדליק את האש ולאדות אותם תוך ערבוב מעל להבה בינונית-נמוכה עד הזהבה.

להוסיף את הדגנים לסיר.

לבשל כ-3 דקות תוך כדי ערבוב.

להוסיף את העגבניות, תוכן הקישואים, הטופו והתבלינים.

להמשיך לבשל תוך ערבוב כ-3 דקות.

להוסיף את ½ כוס המים, לערבב, לכסות את הסיר ולהשאיר להתבשל בזמן הכנת הרוטב, כ-5 דקות לספיגת הנוזלים.

הכנת הרוטב:

בסיר רחב (כמו סוטאז') המתאים לבישול הממולאים, לאדות את השום הקצוץ כ-2 דקות בשמן מבלי שייחרך.

להוסיף את רסק העגבניות ולערבב כדקה נוספת.

להוסיף כ-½ ליטר מים רותחים, את הסוכר והתבלינים ולהביא לרתיחה.

לטעום ולתקן תיבול.

לבשל כ-5 דקות.

הכנת הממולאים:

למלא את הפלפלים והקישואים במלית עד ¾ מגובהם, כדי להשאיר מקום להתרחבותם המיועדת של הדגנים.

להניח את הממולאים בסיר עם הרוטב.

לצקת מעט מהרוטב לתוך כל ממולא ולכסות ב"מכסה".

להוסיף מים לרוטב עד כיסוי לפחות ½ מגובה הממולאים.

להביא לרתיחה, להנמיך את האש, ולבשל במכסה סגור, מעל להבה קטנה, כשעה או עד שהדגנים רכים.

אפשר עוד פעם-פעמיים לצקת מהרוטב לתוך הפלפלים.

באותה מלית אפשר למלא עלי גפן, עלי כרוב ועלי חובזה גדולים, בעונתם.


המתכון לקוח מתוך הספר פשוט משפחה בריאה בהוצאת פוקוס

רוצה פרטים נוספים על הספר?



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו