קל לעיכול: סלט אננס, אבוקדו ומלפפונים
בין כל מאכלי החג, שעלולים לגרום ל"בלאגן" במערכת העיכול, הסלט הבא יכול להוות תוספת מרעננת, מזינה וקלה לעיכול.
אולי תשקלו לשלב אותו בארוחת החג, אך הוא כל כך פשוט להכנה שמתאים גם לימי השגרה ויכול להוות ארוחת ביניים מזינה או אפילו להחליף בכיף ארוחת בוקר או ערב קלילה.
לעוד סלטי בריאות חגיגיים:
ירקות מבושלים וחיים בתוספת טופו מוקפץ
סלט ירוק עם אגוזי מלך וחמוציות
מתכון סלט קל לעיכול
מצרכים לכ-2 מנות (הכפילו לפי כמות הסועדים):
1 אבוקדו "חקלאי גרנות"
רבע אננס
2 מלפפונים
1 פלפל אדום חריף
חופן עלי כוסברה או נענע
חצי לימון
2 כפות שמן זית
מעט פלפל ומלח
הוראות הכנה:
קלפו וחתכו את האבוקדו והאננס לקוביות והניחו בקערה.
חצו את המלפפונים, הורידו את הגרעינים בעזרת כפית, חתכו לקוביות והוסיפו לקערה.
קצצו את הפלפל האדום ללא הגרעינים והוסיפו גם אותו.
קרעו גס את עשבי התיבול ופזרו אותם מעל.
הוסיפו מיץ לימון וערבבו.
תבלו בפלפל, מלח ושמן זית וערבבו שנית.