LiveWell_Fly
Jeliat_Fly

"הרגשתי לא טוב אחרי הארוחות - אז החלטתי לשנות"

מאת: מערכת EatWell
זמן קריאה: 2 דקות
במשך שנים סבלה עדי גבירצמן מכאבי בטן ומיגרנות אחרי הארוחות. איזו תזונה עזרה לה להרגיש הרבה יותר טוב וגם, על הדרך, להפחית במשקל?

עדי גבירצמן מתארחת במדור שינוי תזונתי. צילום: דויד מויאל

Jeliat_In

לאכול חייבים, נכון?

אבל מה עושים, אם אחרי הארוחות, באופן קבוע, מרגישים לא טוב?

רבים מתמודדים עם הבעיה הזו. עדי גבירצמן, בת 47, ניסתה מספר גישות תזונה, עד שהגיעה לתזונה שהצליחה לשנות את חייה.

כיום כמומחית לתזונה מאוזנת, המפתחת מתכונים דלי פחמימות, ללא גלוטן מה-Hatafrit, היא מספרת לנו על השינוי שהתזונה חוללה בחייה.

לאורחים קודמים במדור:

עידן שמחוני מפיץ את בשורת הטבעונות בטיקטוק

גיל סלוקי השיל ממשקלו 50 ק"ג

מאסטמתי שמבלה בבתי חולים – לספורטאי טבעוני ובריא

השינוי של עדי גבירצמן

מה דחף אותך לבצע את השינוי?

במשך שנים הרגשתי לא טוב אחרי כל ארוחה, מכאבי בטן ועד כאבי ראש ומיגרנות וכאבים בכל הגוף.

באיזו גישה תזונתית בחרת ומדוע?

אחרי מחקר והתנסות בכמה גישות שונות, בחרתי להמשיך עם תזונה דלת פחמימה בגישה פתוחה ומאפשרת, כדי שאוכל לאמץ אותה כאורח חיים.

איך זה השפיע על החיים שלך? כמה היה קשה או קל ליישם אותה?

התזונה הזו שינתה את חיי, בעיקר בתחושה ובהרגשה שלי אחרי האוכל.

בנוסף, ללא כוונה, גם היתה לי ירידה יחסית משמעותית במשקל.

בעיקר אני מרגישה שנפתח בפניי עולם שלם של מתכונים ומאכלים מופלאים שנשענים על רכיבים מזינים ונכונים עבורי.

הקושי ביישום בא לידי ביטוי בעיקר בהתחלה.

הוא נבע מהעובדה שאין בארץ היצע של מאכלים דלי פחמימה, וגם היצע חומרי הגלם דל יחסית.

זו בדיוק הסיבה שבגללה נכנסתי למטבח והתחלתי לשתף את המתכונים שלי עם אנשים נוספים שהבנתי שמחפשים רעיונות ליישום התזונה הדלת פחמימה.

עדי גבירצמן - הבינה שאין היצע מספק של מאכלים דלי פחמימה, אז החליטה להיכנס בעצמה למטבח. צילום: דוד מויאל

עדי גבירצמן – הבינה שאין היצע מספק של מאכלים דלי פחמימה, אז החליטה להיכנס בעצמה למטבח. צילום: דוד מויאל

האם היו לך רגעי משבר בדרך?  איך הצלחת להתגבר עליהם?

לא הייתי מגדירה אף רגע כרגע משבר.

אלה אתגרים שהם חלק מהחיים, כי יש פעמים שבהם אני נמצאת במקומות או אירועים שאין בהם היצע שמתאים לתזונה.

עבור אילו אנשים התזונה שבחרת טובה?

חשוב לדעתי להבין קודם כל שלכל אחד מתאים משהו אחר, ואין משהו אחיד לכולם.

התזונה הזו מצויינת בעיניי למי שסובל מבעיות של סוכר, משקל, וגם למי שפשוט רוצה להיטיב את אורח החיים התזונתי שלו.

יש עוד שינויים בתזונה שחשבת לבצע בעתיד?

לפעמים אני מרגישה שאני רוצה להדק את התזונה ולהגביל אותה יותר לחלבונים ושומנים.

יש ימים שאני מצליחה ליישם את זה, אבל ברוב הזמן התזונה שלי מאוד פתוחה וכוללת מגוון רחב של דברים, פשוט מרכיבים מסויימים.

מה הטיפ שלך למי שרוצה להתחיל בשינוי ולא יודע איך?

דבר ראשון, להבין מה הסיבה/הגורם לשינוי.

דבר שני, להבין שמדובר בתהליך וחשוב לבחון את עצמנו ואת התגובה של הגוף שלנו עם כל שינוי שאנחנו עושים כדי להבין אם הוא טוב או לא טוב עבורנו.

ודבר אחרון ואולי הכי חשוב, זו לא דיאטה! זה אורח חיים!

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו