אחת ולתמיד: מהי התזונה הנכונה למניעה ולטיפול בסוכרת?!
האם ניתן לרפא את מחלת הסוכרת באמצעות תזונה וללא טיפול תרופתי?
מומחים רבים טוענים שבהחלט כן, או לכל הפחות ניתן לחיות איתה, כאילו אינך חולה כלל.
אז למה לא כל הסוכרתיים והטרום-סוכרתיים מאמצים מיידית את התזונה הנכונה?
הו! פה טמון הכלב, כמו שאומרים.
"במקרה של סוכרת, תזונה היא חלק משמעותי הן בטיפול במחלה והן במניעתה.
יחד עם זאת, לאחר מחקר מעמיק, נוכחנו שיש הרבה בלבול וחוסר ידע בנושא התזונה המתאימה ביותר לסוכרתיים", אומר בן יקיר, מנכ"ל EatWell ומפיק כנס לנצח את הסוכרת.
"כאתר שעוסק בנושא התזונה והבריאות, הנושא בדמנו.
לכן, פניתי לשלושה מומחים מובילים – אשר כל אחד מהם תומך נלהב בגישת תזונה אחרת.
המומחים הללו יגיעו לדיבייט, בהנחיית ד"ר מיכאל וויינפאס, רופא מומחה לסוכרת.
במהלך הדיבייט הם יסבירו את עמדתם, יתווכחו, יענו לשאלות המנחה ולשאלות הקהל… הכל כדי שאתם ואנחנו נוכל להחליט אחת ולתמיד, מהי התזונה המתאימה ביותר לסוכרתיים".
אז איזו תזונה היא אכן המתאימה ביותר לסוכרתיים?
ישנה כיום מחלוקת בין 3 אסכולות תזונה מרכזיות:
התזונה הים תיכונית: תזונה מאוזנת שניתן להתמיד בה לאורך זמן
התזונה הים תיכונית מומלצת כיום על ידי דיאטניות ורופאים רבים לטיפול במחלת הסוכרת.
הסוד הוא הימנעות ממאכלים מעובדים, והתבססות על שומן צמחי, דגנים מלאים, קטניות, שפע ירקות, אגוזים ודגים. במסגרת התזונה ניתן לאכול גם מעט פירות ובשר רזה.
אין ספק כי מדובר בתזונה קלה יחסית ליישום בחיי היום-יום, המתאימה לקהל הישראלי, שכן הנוקטים בה יכולים להמשיך ליהנות מהיצע רחב של מזונות.
הגישה תוצג בהרחבה בדיבייט על ידי בתיה אלימלך, דיאטנית קלינית ויועצת האגודה הישראלית לסוכרת.
התזונה הקטוגנית: דלה בפחמימות ועשירה בשומנים
סוכרת מתבטאת ברמות גבוהות של סוכר בדם.
סוכרת סוג 2 משמעותה עמידות לאינסולין – מצב הקשור עם השמנה ומחלות לב.
מכיוון שפחמימות הן הגורם העיקרי לעליית סוכר בדם ובעקבותיה עלייה באינסולין, מומחים רבים תומכים בהגבלה משמעותית של צריכת פחמימות.
הדבר מאפשר איזון ואף נסיגה של הסוכרת ומונע את הסיבוכים הנלווים לה.
"בתמורה" להפחתה המשמעותית של הפחמימות, ועל מנת לספק לגוף דלק חילופי ותחושת שובע נעימה – מעלים בתזונה את צריכת השומנים הבריאים, תוך אספקה נאותה של חלבונים ושמירה על מצב תזונתי תקין.
הגישה תוצג בהרחבה בדיבייט על ידי עדינה בכר, דיאטנית סוכרת ותזונה קטוגנית, יו"ר עמותת עתיד.
תזונה עם פחמימות חכמות: כי לא כל הפחמימות נולדו שוות
נכון שפחמימות מתפרקות בגוף לסוכר, אך הימנעות מפחמימות, היא לאו דווקא המענה המיטבי לטיפול ומניעת סוכרת.
על פי גישה זו, יש להבדיל בין פחמימות טובות ופחמימות רעות, ולשלב בחוכמה בתזונה מזונות שמסייעים לאיזון הסוכר בדם, כגון עמילן עמיד.
הגישה תוצג בהרחבה בדיבייט על ידי הנטורופת והחוקר אופיר פוגל.
למאמרים נוספים בנושא:
מה זה תזונה קטוגנית ולמי היא מיועדת?
התפתחות סוכרת והסכנות באינסולין – מה קריטי לדעת?
כל הידע והכלים שצריך כדי לנצח את הסוכרת – במקום אחד
הדיבייט, הראשון מסוגו בישראל, יתקיים במסגרת כנס "לנצח את הסוכרת" שייערך ב-24.3.2023 בתיאטרון גבעתיים.
זהו כנס חובה לכל מי שחולה בסוכרת ולקרובי משפחותיהם, בין אם סוג 1 או סוג 2, וכמובן לטרום-סוכרתיים ולמטפלים.
הכנס ייפתח בהרצאה מקיפה של ד"ר מיכאל ויינפאס שיסקור את כל החידושים האחרונים בתחום הטיפול בסוכרת, כולל אלה שלא בטוח ששמעתם עליהם מהרופא שלכם.
בהרצאה נוספת של רננית הילה פלדמן – דיאטנית קלינית מוסמכת, נטורופתית ואירידיולוגית, תוכלו ללמוד על צמחי מרפא המסייעים לאיזון הסוכר בדם.
אחרי שתי הרצאות מרתקות אלו יגיע דיבייט התזונה הגדול! מתרגשים לגלות אחת ולתמיד מהי התזונה המנצחת? גם אנחנו.
הכנס יסתיים בשתי הרצאות חשובות במיוחד שיעניקו לכם מוטיבציה כלים משמעותיים על מנת לעשות את השינוי בחייכם.
הראשונה של בתאל בר אחות מוסמכת לסוכרת, שתראה לכם בדיוק את הדרך בה החזון הופך למציאות ותחשוף בפניכם כלים פרקטיים שיאפשרו לכם ליישם בפועל את כל מה שלמדתם בכנס.
השנייה, הרצאה מעוררת השראה של תומר פפה, סוכרתי טייפ 1, שהמדדים שלו כיום מאוזנים יותר, לדבריו, מאשר של חבריו שאינם סוכרתיים.
תוכלו ללמוד מניסיונו, להתייעץ ולשאוב כוחות ותקווה ממי שהתמודד עם אתגרים דומים לשלכם.
בנוסף בכנס תחשפו לשלל מוצרים ושירותים לקהל הסוכרתיים שמטרתם לשפר את איכות חייכם.
תוכלו לפגוש את יצרני ויבואני המוצרים פנים מול פנים, לשאול שאלות, לבקש בקשות ולתת להם פידבק על המוצר / שירות שלהם.
אז נראה אתכם שם?
כרטיסים בהטבה מיוחדת לגולשי EatWell
לפרטים והרשמה היכנסו לאתר כנס לנצח את הסוכרת