סלט פסטה חגיגי לראש השנה
צריכים להביא איתכם מנה לארוחת החג? עם סלט הפסטה הזה לא תוכלו לפספס!
למתכונים נוספים שמתאימים לראש השנה:
מתכון סלט פסטה חגיגי לראש השנה
מצרכים
חבילת פסטה "פרפלה" ברילה (500 גרם)
תפוח עץ ירוק מזן גרני סמית'
כוס גרעיני רימון
שקית עלי תרד בייבי
חופן נענע (עלים בלבד)
בצל סגול
100 גרם שבבי שקדים
שליש כוס שמן זית
כף דבש
2 כפות חומץ תפוחים או חומץ יין לבן
מלח ופלפל, לפי הטעם
כף שומשום קלוי
הוראות הכנה
בשלו את הפסטה בהתאם להוראות הכתובות על גבי האריזה.
סננו וצננו.
למניעת הידבקות של הפסטה, ניתן להוסיף לה מעט שמן זית בעודה חמה.
חתכו את תפוח העץ לרבעים, נקו את הזרעים ופרסו אותו לפרוסות דקות.
חתכו לחצי את הבצל הסגול ופרסו אותו לטבעות דקות.
הכניסו את שמן הזית, הדבש, החומץ, השומשום והתבלינים לצנצנת סגורה ונערו היטב, עד שהחומרים מתאחדים לכדי רוטב.
כעת הרכיבו את הסלט:
שפכו לקערה גדולה את הפסטה וערבבו עם עלי התרד, עלי הנענע, פרוסות תפוח העץ והבצל.
שפכו מעל את הרוטב וערבבו היטב.
לפני ההגשה קלו את השקדים על מחבת יבשה ופזרו אותם ואת גרעיני הרימון מלמעלה.