מרק קר של אבוקדו ליום האהבה
האצטקים התייחסו לאבוקדו כאל אשך, בגלל צורתו הפיזית, אך ישנן סיבות נוספות לכך שהאבוקדו נחשב לפרי מעורר תשוקה.
ד"ר וולט לרימור, רופא אמריקאי ידוע, כלל אותו ברשימת 7 המזונות שמסייעים לחיי מין טובים יותר.
לטענתו, האבוקדו עשיר בשומן בלתי רווי ודל בשומן רווי, ולכן הוא טוב ללב ולעורקים.
לדבריו, כל דבר שגורם ללב לפעום חזק, עוזר לשמור על זרימת הדם למקומות הנכונים…
המתכון הבא למרק אבוקדו מרענן וקר, מוגש באהבה מטעם חקלאי גרנות.
עוד מתכוני בריאות רומנטיים שמכילים אבוקדו:
דלעת ערמונים ממולאת בטאבולה אבוקדו
מתכון למרק אבוקדו מרענן וקר
מצרכים (לכ-3-4 מנות):
חצי כוס אגוזי קשיו
אבוקדו של חקלאי גרנות
קישוא
מלפפון
2-3 גבעולים של בצל ירוק
שן שום
כוסברה (חופן)
מיץ מחצי לימון
מעט מלח ופלפל
הוראות הכנה:
יש לטחון במעבד מזון את אגוזי הקשיו עד שנוצר מרקם של חמאה.
לקלוף את האבוקדו, להוציא את הגלעין ולהוסיף למעבד המזון.
להוסיף גם את כל שאר הרכיבים.
לעבד עד למרקם מרקי חלק.
במידה ומעוניינים במרק פחות סמיך, ניתן להוסיף מים.
מוזגים לקעריות הגשה ומעטרים איך שאוהבים.
אפשר עם עלי כוסברה, בצל סגול, פלפל אדום חתוך לקוביות ו/או כף יוגורט.