Jeliat_Fly
Jeliat_Fly

קציצות דגים לבנים וקישוא על קרם שורשים

מאת: - מרכז לאורח חיים משקם ומבריא, על בסיס הפרקטיקה של אסכולות תזונה דלת פחמימה וקטוגנית
קציצות הדגים היא מנה מנצחת, קלילה ומשביעה. משחק מהמם בחומרי גלם, יצירת מנה מחבקת ומנחמת וטעימה בצורה בלתי רגילה

קציצות דגים על קרם שורשים לבנים. צילום: ענת פרנק

Bari15_In

לא! תזונה קטוגנית היא לא רק בשר.

תמיד נחפש לגוון ולהעשיר את התזונה וכמובן לשמור על יחסים נכונים על הצלחת, הקפדה על כמות הפחמימות ועושר תזונתי.

את המתכון הנהדר הבא לקציצות דגים, אפשר גם להגיש על סלטון ירוק מרענן.

למתכוני דגים נוספים:

דג בקלה "מטוגן בריא" עם סלרי

לביבות טונה אפויות ומלאות חלבון

מתכוני דגים בריאים (בתחתית הכתבה)

מתכון קציצות דגים על קרם שורשים

לקציצות:
400  גרם פילה דג נקיים מעור ועצמות (מוסר ים, לברק, סלמון)
צרור עלי תרד קצוצים
זוקיני מגורר אחד
עשבי תיבול לבחירה: נענע, עירית, בצל ירוק, ג’ינג’ר
שמן זית לטיגון

לקרם שורשים:
זוקיני חתוך גס
שומר חתוך גס
גבעולי סלרי
250 מ"ל קרם קוקוס AROY-D
כוס וחצי מים
מלח

אופן ההכנה:
מתחילים עם הקרם:

להניח את השורשים בסיר עם מים ולהרתיח,

להוסיף מלח ולתת למים להתאדות עד שליש הסיר.

כשהמים הצטמצמו מוסיפים את קרם הקוקוס ומצמצמים עוד קצת.

מכבים את האש.

מעבירים את השורשים למעבד מזון ומרסקים לעיסה סמיכה.

בודקים, אם המרקם סמיך מדי, מוסיפים מעט מהנוזל בסיר.

במקביל, מכינים את קציצות הדגים:

קוצצים ידנית את הדגים,

מערבבים בקערה את מרכיבי הקציצה ולשים עד שחשים דביקות בתערובת.

צרים קציצות ומטגנים בשמן זית.

להגשה: מניחים כשתי כפות קרם על צלחת ומסדרים מעליו את הקציצות.

צרו קשר עם ענת פרנק - אוכל אמיתי RealFood



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו