סלט בטטה עם שמן MCT
מאת: אומגה 3 גליל
- מומחיות רחבה ומוצרים ושירותים באיכות הגבוהה ביותר, בשקיפות, בהוגנות ובאהבה
לסלט הטעים הבא מומלץ להשתמש בשמן MCT (קטו-אויל) שמן ניטראלי בטעמו, המשמר את טעמם הטבעי של חומרי הגלם, ועתיר ביתרונות בריאותיים.
מתכון סלט בטטה של השף והנטורופת צחי בוקששתר
מצרכים
1 ק"ג בטטות – קלופות וחתוכות לקוביות בינוניות
בצל סגול בינוני – קלוף ופרוס דק דק (מומלץ באמצעות מנדולינה)
צרור רוקט (ארוגולה) – ניתן לקנות בשקית שטופה ומוכנה
100 גר' בוטנים קלופים* (יש לשפשף בידיים ולהרחיק את הקליפה של הבוטנים)
מעט מלח
4 כפות שמן קטו-אויל (MCT)
רבע כוס מיץ לימון
1/4 כפית צ'ילי גרוס
רבע כוס רוטב סויה תמרי
1/4 כפית שמן שומשום סיני
* לרגישים לבוטנים ניתן להשתמש במקום הבוטנים בגרגרי חומוס מבושלים.
ההכנה
- 1. להכנת הבטטות מומלץ לאדות אותן בסיר של קוסקוס או עם שושנת אידוי. ניתן גם להכין אותן במיקרוגל בשקית סגורה עם קצת מים והן ייצאו מצוין
- 2. כאשר הבטטות רכות, אך לא נמעכות מידי בקלות, מוציאים אותן ונותנים להן להצטנן באוויר
- 3. בינתיים מטגנים את הבוטנים בשמן Ketoil חם לצבע זהוב, ומניחים במסננת. את השמן שומרים לאחר-כך, לטובת הכנת הרוטב
- 4. לאחר שכל השמן טפטף, בוזקים מעט מלח על הבוטנים
- 5. מערבבים את חומרי הרוטב: השמן שסיננו קודם, מיץ הלימון, הצ'ילי, הסויה ושמן השומשום
- 6. מוסיפים את קוביות הבטטה לרוטב ומערבבים בעדינות בידיים
- 7. מוסיפים את הרוקט השטוף, הבצל והבוטנים ומערבבים שוב בעדינות
8. מומלץ להגיש בקערה שקופה
צרו קשר עם אומגה 3 גליל