סלט קינואה אדומה עם קבביס וטחינה
מנה מזינה וטעימה במיוחד של סלט קינואה טבעוני עם קבבונים מהצומח וטחינה. סלט נהדר, עשיר בטעמים שיכול לשמש כארוחה עיקרית, או כתוספת בארוחת צהריים, ערב ובאירוח משפחתי. בתיאבון!
מצרכים:
1 חבילת קבבונים מהצומח (טופו/סייטן)
לסלט:
1 כוס קינואה אדומה שבושלה במי מלח לפי הוראות היצרן
20 עגבניות שרי צבעוניות
צרור פטרוזיליה קצוצה
2-3 עלי בצל סגול
צרור כוסברה
10 זיתי קלמטה
2 צנוניות פרוסות דק
חופן נבטים
חופן אגוזי מלך
1/4 כוס שמן זית
מיץ מלימון שלם
קורט מלח, פלפל וסומאק
לרוטב הטחינה:
1/2 כוס טחינה גולמית
1 כף גדושה לימון כבוש
1/2 כוס מים
1/4 כפית מלח
אופן ההכנה:
- צולים את הקבבונים על פלנצ'ה כ-5 דקות מכל צד.
- בקערת סלט שמים כוס קינואה אדומה מבושלת. חותכים דק את כל מרכיבי הסלט ומוסיפים לקערה מעל הקינואה.
- להכנת הטחינה: במעבד מזון טוחנים חצי כוס טחינה גולמית, כף גדושה של לימון כבוש, חצי כוס מים ומלח.
- מרכיבים את המנה: בקערת הקינואה עם הסלט מניחים למעלה את הקבבונים הצלויים ומוזגים מעל טחינה של לימון כבוש.
- מערבבים ומאחדים את כל רכיבי הסלט ומגישים.
המתכון באדיבות חברת "אחוה", יצרנית הטחינה המובילה בישראל, שמגישה יחד עם כוהנת הבישול הביתי והשפית ג'קי אזולאי,