בראוניז בטטה
הכמות מספיקה לשמונה מנות
רכיבים:
לעוגה:
250 גרם בטטה
50 גרם שקדים טחונים דק
50 גרם שיבולת שועל טחונה דק
3 כפות אבקת קקאו רואו
6 תמרים מסוג מג'הול (חשוב שיהיו לחים ורכים)
2 כפות מייפל טבעי/ נקטר קוקוס
שתי כפות שמן קוקוס מומס (חשוב להקפיד על שמן קוקוס בכבישה קרה)
רבע כפית אבקת וניל טבעית
רבע כפית אבקת קינמון
רבע כוס שבבי אגוזי מלך (לא חובה)
אפשר גם לצפות (לא חובה):
כף חמאת קשיו
כף אבקת קקאו רואו
כף מייפל טבעי/ נקטר קוקוס
אופן ההכנה:
מאדים את הבטטות עד לריכוך מלא, מניחים בצד להתקרר, מקלפים ומעבדים במעבד מזון יחד עם התמרים
מעבירים לקערה, מוסיפים את יתר הרכיבים ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה
מעבירים לתבנית זכוכית משומנת במעט שמן קוקוס
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, במשך כ- 40 דקות (יודעים שמוכן כשנועצים קיסם במרכז העוגה והוא יוצא נקי)
מוציאים מהתנור ומניחים בצד להתקרר.
החלטתם להוסיף ציפוי?
מערבבים בקערה את כל רכיבי הציפוי
מורחים מעל העוגה, פורסים לריבועים והבראוניז מוכנים להגשה
המתכון באדיבות טלי מחלב; טלי תנחה סדנת קינוחי שוקולד בריאים בכנס אוכלים בריא הראשון במודיעין שייערך בתאריך 29.03.