חלב צמחי/טבעוני מושלם - חלב אגוזי לוז
חלב אגוזי לוז קל להכנה, ילדים אוהבים אותו, מתאים לרגישים ללקטוז והוא מתאים כתחליף לחלב בכל מתכון שתרצו (עוגות, פנקייקס, גלידות, מעדן צ'יה, סמודי ועוד). אני אוהבת להכין איתו "צ'יה-פאבלובה" (צריך להיות לכם קישור זה ממתכוני טו-בשבט) בשביל הבן שלי (6) ולי אני אוהבת לטחון כחצי-כוס חלב אגוזי-לוז עם חצי-כוס מים חמימים + תמר ומעט קינמון ויוצא לי משקה חורפי מחמם ומפנק.
ממליצה לך קודם לצפות בסרטון כדי לראות כמה זה קל ומהיר ואז לקרוא את המתכון:
מה צריך ל-300 מ"ל חלב?
חצי כוס אגוזי-לוז טבעיים לא-קלויים (אפשר להשרות קודם שעה-שעתיים במים ואז לסנן)
כוס וחצי מים
2-4 תמרים (תלוי בגודל ובאהבה שלכם למתוק)
רשום – קורט קינמון/ 2 טיפות תמצית וניל
שקית בד – אני הזמנתי את שלי מעלי-אקספרס
אופן הכנה:
בבלנדר עוצמתי מניחים את המרכיבים וטוחנים היטב. מסננים דרך שקית בד מעל קערה. אני לא משתמשת בשאריות, אבל אני יודעת שיש כאלה שכן.
מתענגים על החלב מיד, משתמשים במתכון או שומרים בצנצנת סגורה היטב עד יומיים. זכרו זהו חלב טבעי, טרי לא מפוסטר וללא חומר משמר ועל כן חיי המקרר שלו קצרים יותר מאלו שקונים בחנויות. לכן הכינו בכל פעם את הכמות שאתם רוצים ליום-יומיים הבאים, ראיתם, זה לוקח בדיוק 2 דקות להכין.