"ריזוטו" קרם שקדים ועשבי תיבול
מצרכים ל"ריזוטו" גדול:
חצי כרוב בינוני קצוץ במעבד-מזון
חצי כרובית בינונית טרייה מאוד קצוצה במעבד-מזון
חופן עשבי תיבול שאוהבים – אנחנו השתמשנו בכוסברה, נענע ובצל-ירוק
מעט צ'ילי חריף או פלפל-מתוק קצוץ
כף גרידת לימון
מצרכים לקרם שקדים/ אבוקדו
בלנדר (לא צריך אם משתמשים באבוקדו)
50 שקדים מושרים וקלופים / 1 אבוקדו רך ובשל
מיץ מחצי לימון גדול
1 מקל סלרי ללא עלים / מעט מלח
1 תמר מגולען
חצי כוס מים
אופן הכנה
בבלנדר מניחים את מרכיבי הקרם ומפעילים על עוצמה גבוהה עד קבלת קרם חלק. אם צריך מוסיפים עוד מים. טועמים ומתקנים תיבול.
*אם מכינים עם אבוקדו רך מועכים אותו ידנית עם מיץ לימון בלבד*
בקערה גדולה מניחים את הכרוב הכרובית, הירוקים, הפלפל והלימון, מוזגים מעל את הקרם שקדים/אבוקדו ומערבבים היטב.
להגשה
אנחנו פיזרנו מעט שברי שקדים מושרים וקלופים, צימוקים בהירים ונבטוטי-אלפלפא
הקרם-שקדים נשמר בצנצנת סגורה-היטב עד יומיים במקרר. לערבב עם הירקות סמוך לאכילה.