קציצות אפויות של חציל ותפו"א, רוטב יוגורט ושמן נענע
קציצות עשירות בירקות ותבלינים מיוחדים שמתאימות גם לטבעונים ולכל מי שמקפיד על התזונה שלו.
חומרים לקציצות
- 3 חצילים גדולים שרופים,ללא נוזלים.
- 2 תפו"א גדולים מגורדים
- 6-7 כפות טחינה גולמית
- 2 בצלים לבנים קצוצים
- 1/4 כוס שמן קנולה לטיגון
- 5-6 שיני שום קצוצות
- אבקת קארי 1/4 כפית
- כמון 1/4 כפית
- כוס בצל ירוק חתוך לטבעות
- צרור קטן של פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפיות שטוחות מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון
- 3 כפות גדושות קורנפלור
- מעט שמן זית
לשמן נענע:
- 1/2 כוס שמן זית
- 20 עלים של נענע קצוצים דק
- 1/2 שן שום קצוצה דק
- מעט מלח
להכנת הקציצות:
1.מחממים מחבת, יוצקים לתוכה שמן קנולה, ומטגנים את הבצל בעוצמה בינונית עד להשחמה קלה.
מוסיפים שום כתוש, כמון וקארי ומטגנים כחצי דקה נוספת. מסירים את המחבת מהאש ומצננים.
2.מעבירים את הבצל המטוגן לקערה ומוסיפים את שאר מרכיבי הקציצה, מערבבים היטב ומעבירים למקרר
למשך כחצי שעה.
3.בעזרת ידיים רטובות יש לקרוץ מהמסה כדורים בגודל של כדור פינג פונג בערך, ולשטח אותם ליצירת קציצות עגולות ושטוחות.
4.מחממים תנור ל 180 מעלות, מסדרים את הקציצות במרווחים של 2 ס"מ על מגש עם נייר אפייה.
- בעזרת מברשת מורחים מעט שמן זית מעל לקציצות ומכניסים לתנור למשך 25 ד עד שהקציצות משחימות ומתייצבות.
הכנת שמן נענע:
בעזרת מטרפה מערבבים היטב את החומרים.
הצעת הגשה:
מכינים את הטחינה סמיכה או דלילה, לפי הטעם ויוצקים על צלחת הגשה.
מוסיפים כמה פרוסות מלפפון, 3-4 קציצות ומזלפים קצת מהשמן נענע.
המתכון באדיבות רשת קפה נטו.