הכר את הגרגר: למה כדאי לאכול פירות יער?
מאת: אפרת נבון, נטורופתית, מדקרת ואירידיולוגית
- נטורופתיה, אירידולוגיה, דיקור. התמחות בטיפול במחלות כרוניות וסרטן, ניקוי גוף מרעלים, סדנאות בישול ואפיה בריאים
לכבודם של פירות היער המעטרים בעונה זו את השווקים אני מקדישה הפעם את המאמר שלי. זוהי קבוצת הפירות הכי בריאה שבכוחה למנוע ולטפל במחלות שונות. על קבוצת פירות ייחודית זו נמנים הפטל האדום והשחור, האוכמניות הכחולות, תות עץ (mulberry), תות שדה , חמוציות, גוג'י ברי ועוד. כל פירות היער נחשבים ל"מזונות על" (super foods) כיוון שהם מכילים כמות מרוכזת של רכיבים תזונתיים שמקנים להם יכולת ריפוי חזקה.
פירות יער – מה יש בגרגרים הקטנים הללו?
- בכל פירות היער יש נוגד חימצון יחודי בשם אנתוציאנין שנחשב למעכב הזדקנות, משפר זיכרון, אנטי סרטני, תומך בבריאות מערכת השתן וחיוני לבריאות הלב.
- בכל משפחת פירות היער יש חומצה אלגית שהיא אנטי דלקתית ולכן מצוינת למי שיש דלקות פרקים, דלקות מעי וכדומה והיא אף נחשבת לאנטי סרטנית, אנטי חיידקית ואנטי ויראלית.
- בכולם יש חומצה גאלית שהיא נוגדת חימצון חזקה ולוחמת אמיצה בחיידקים ווירוסים. חומצה זו רעילה עבור תאי סרטן ואינה פוגעת בתאים בריאים ולכן משתמשים בה בתעשיית התרופות! בנוסף, חומצה זו מטפלת בשטפי דם, סוכרת ומחלות עור שונות.
- פירות היער משופעים בקוורצטין- נוגד חימצון שנלחם בחומרים מעודדי סרטן, מטפל במחלות של מערכת הנשימה (כגון אסטמה וברונכיטיס), מסייע בטיפול במחלות עור כגון אטופיק דרמטיטיס, נוגד אלרגיה, מפרק דלקות ועוד.
- פירות היער מכילים חומר בשם רוטין שהוא נוגד חימצון עוצמתי במיוחד, מחזק את כלי הדם ולכן חיוני לטיפול בדליות ומחלות כלי דם והוא אף מונע התרבות של תאים סרטניים.
- לכל פירות היער ערך גליקמי נמוך- זה אומר שהם מעלים את רמת הסוכר בדם לאט ועל כן הכי מומלצים עבור סוכרתיים.
להאריך את החיים, למנוע סרטן ולישון טוב יותר – על יתרונות פירות היער
לכל פרי יער התכונות היחודיות לו:
- גוג'י ברי: נקרא גם "פרי אריכות הימים" בגלל שהוא גדוש ברכיבים מעכבי הזדקנות. תותי הגוג'י מכילים חומרים יחודיים המגנים על העיניים, יש בהם יותר מ 20 מינרלים והם מכילים חלבון מלא ועל כן מעולים לצמחונים, טבעונים ולעוסקים בספורט.
- חמוציות: מונעות מחיידקים להיצמד לריריות הפנימיות בגוף ועל כן חשובים לטיפול בחיידק הקיבה הליקובקטר פילורי ובחיידקי מערכת השתן. בחמוציות יש רכיבים בשם פלבנואידים אשר ביכולתם למנוע שגשוג תאי סרטן, עיכוב התחלקות תאי סרטן ועידוד התאבדות מבוקרת של תאי סרטן (אפופטוזיס) ובנוסף, לחומרים שבחמוציות ישנה יכולת למנוע פלישת תאים סרטניים אל הגוף ויצירת גרורות, וכן למנוע מצבים דלקתיים שעלולים לעורר התפתחות סרטנית בגוף. מומלץ לרכוש חמוציות ללא סוכר ולשטוף לפני האכילה (כיוון שבכל זאת הן ממותקות ברכז תפוחים).
- אוכמניות: מחזקות את כלי הדם, טובות לטיפול בדליות ובכל מה שקשור למערכת הלבבית וחשובות לבריאות המח ועל כן משפרות את יכולת הלמידה והזיכרון ומונעות דמנציה. ביפן אגב, האוכמניות נקראות פרי הראייה וזאת בשל מחקרים שהראו על הקשר שבין האנטוציאנינים שבאוכמניות ובין שיפור הראייה ויכולת הסתגלות מהירה של העין לחושך.
- פטל: מסייע בתהליכי ירידה במשקל, מצוין לטיפול בדלקות חניכיים ודלקות גרון, מחזק את מערכת החיסון, מאט תהליכי הזדקנות, טוב לניקוי רעלים ומסייע במצבי עצירות. פטל מכיל גם חומרים אנטי סרטניים ואנטי דלקתיים חזקים.
- דובדבנים: מצטיינים בטיפול בדלקות פרקים וגם בגאוט כיוון שהן גורמות לסילוק חומצה אורית. מכילים מלטונין שהוא הורמון השינה ולכן אכילתם מסייעת לשינה טובה יותר . כמו כן, הדובדבנים מחזקים את מערכת החיסון ומועילים במצבים של דלקת בקיבה.
- תותים: משופעים בויטמין C ובליקופן ועל כן מחזקים את בלוטת הערמונית ותומכים בטיפול בסרטן. מחקרים הראו שאכילת 16 תותים בשבוע באופן קבוע הורידו את מדד ה CRP בבדיקות הדם- זהו מדד לרמת הדלקתיות בגוף.
עד לפני כמה שנים לא היה אפשר למצוא בארץ פירות יער וכעת משהם "עשו עליה", כדאי לקבלם בברכה לקרבנו.