לנשנש צ'יפס כלורופיל
בשנים האחרונות הקייל (Kale), על שלל תכונותיו הנהדרות, הופך ליותר ויותר פופולרי בקרב שוחרי בריאות אבל לא רק. למי מבינינו שעדיין לא מכיר, וגם למי שכן, הרשו לי לייחד את המאמר הזה על מנת להעמיק את הקשר שלכם עם הירק הנפלא הזה המתקרא בעברית גם "כרוב על".
הקייל הינו ירק שמקורו במשפחת הכרוביים - כרוב, כרוב ניצנים, קולורבי וברוקולי, אך בשונה מהם הוא מופיע אך ורק כעלים – עלים בשרניים וחזקים.
בחודשי החורף הקרים הקייל צומח בשפע, וניתן לקנות את העלים לאכילה ואף שתילים בגינות אורגניות למינהם.
עלי הקייל עוצמתיים ובעלי סגולות בריאותיות אדירות, הם נחשבים לאחד המזונות המזינים ביותר.
הם מכילים שפע של נוגדי חימצון ונוגדי דלקות מסייעים בהורדת כולסטרול ואף כמניעה לסרטן.
בכוס עלי קייל נמצא ערכים רבים ובראשם:
ויטמין K בכמות מרשימה ביותר (כ- 1000 אחוז יותר מכמות היומית הממולצת) – ויטמין זה נוגד חימצון, מעודד גדילת עצמות, מאזן קרישת דם ומפחית סיכון לסרטן.
אחריו מגיע ויטמין A (180 אחוז יותר מכמות היומית המומלצת) - ויטמין זה תומך בראיה, בהתמצקות העצמות, איחוי רקמות וייצור תאי דם אדומים.
ויטמין C - (כ- 200אחוז יותר מהכמות היומית הממולצת) - ויטמין זה מחזק את המערכת החיסון
סיבים תזונתיים שונים התומכים בבריאות המעיים ופעולת העיכול.
מינרלים חשובים כמו ברזל, סידן, מגנזיום, נחושת, מנגנז ואשלגן
חלבון ואומגה 3
איך לשלב את הקייל בתזונה היומיומית וגם לשמור על ערכיו התזונתיים
סלט
בסיס נהדר לכל סלט. אחרי שמפרידים את העלים מן הגבעול, חיתכו את העלים ועסו אותם במעט שמן זית, העלים יתרככו. על בסיס זה אפשר להוסיף נבטים, עגבניות שרי, וכל ירק שאתם אוהבים.
שייק
אפשר להעשיר כל שייק פירות עם כמה עלי קייל בתוכו.הקייל מעניק לשייק טעם מיוחד ומשתלב נהדר עם כל הפירות והירקות.
מיץ
כמובן שמיצוי של הקייל הינו הדרך ליהנות מריכוז גבוה ביותר של ערכים תזונתיים במהירות ולהשיג ספיגה מירבית. הירוק העז המתקבל ממחיש לנו את כמות הכלורופיל האדירה שבעלים אלו.אני ממליצה לשלב צרור עלים במיץ עם תפוח וגזר עם קצת ג'ינג'ר.
והלהיט שכולם אוהבים ואפילו הילדים – קייל צ'יפס
הקייל הבשרני הוא חומר גלם נהדר לצ'יפס שמכינים במייבש מזון ושומרים על כל הערכים התזנתיים של הקייל.
מוסיפים רוטב גבינתי עשיר, או כל תבלון אחר (ברביקוי, זעתר, פפריקה) ונהנים מחטיף מפנק ומזין.
צ'יפס טרי מהתנור
מתכון לקייל צ'יפס
שלוש חבילות של עלי קייל (אפשר לשלב סוגים שונים)
לחתוך גס לחתיכות גדולות
לרוטב "גבינה"
כוס זרעי חמניה מושרים כ-4 שעות
כוס מים
שתי כפות מיץ לימון
כף שמרי בירה
כף שמן זית
כף מלח הימילה
לערבב את כל המרכיבים בבלנדר למרקם קרימי.
לשפוך על הקייל, לערבב "ולעסות" את הקייל ברוטב.
להניח על מגשי רשת וליבש במייבש מזון (Dehydrator )בחום של 45 מעלות במשך כ 9-12 שעות.
למי מיועדות התגובות אם אין אפשרות לפתוח ולקרוא ??
שולה
אני רוכשת בעדן קבוע ומעולם לא נתקלתי בקייל. אשמח לדעת היכן ניתן למצוא אותו באזור הדרום.
תודה
אשמח לקרוא עוד בנושאים הללו
ובפרט על המייבש מזון
אפשר לייבש גם בתנור על חום 50 מעלות אך עם הדלת של התנור פתוחה מעט. חשוב לא לעלות מעל 48 מעלות כדי לשמור על הערכים הבריאותיים והתזונתיים, ופתיחת הדלת מ'קררת ומורידה כמה מעלות תחת 50
אנו מגדלים קייל במושב תאשור . ומגעים לבאר שבע .וגם לתל אביב תוכלי ליצור איתי קשר 0544696272 שלמה . נשמח לספק את כל סוגי הקייל.