לחם כוסמין עם דגנים
מאת: שושי שטיינוביץ
זמן קריאה: < 1 דקה
מתכון ללחם שמשלב בין טעם מושלם לערך תזונתי מעולה
חומרים
- 2 כוסות קמח כוסמין
- 1 כוס קמח לבן (לא חובה, אפשר הכל כוסמין)
- 1 כף שמרים יבשים או 1 כוס מחמצת
- 1 כף שמן זית
- 1 כפית מלח רגיל
- כ-1 עד 1.5 כוסות מים רגילים
אופן ההכנה:
- שמים בקערה רחבה את כל החומרים. בהתחלה שמים רק 1 כוס מים, מתחילים ללוש ומוסיפים מים בהדרגה , תוך כדי לישה, עד לקבלת בצק גמיש, חלק וכזה שכאשר מותחים אותו הוא לא נקרע. משך הלישה: 10-20 דקות.
- או שמים את כל החומרים במיקסר ולשים במשך 10 דקות.
- בסיום הלישה, יוצרים כדור ושמים בקערה להתפחה ראשונה. זמן ההתפחה תלוי במזג האוויר בדרך כלל כשעה (אם משתמשים במחמצת, משך ההתפחה יכול להיות ארוך יותר באופן משמעותי). בכל מקרה, מתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מוציאים את האוויר מהבצק ויוצרים ככר.
הכנת הכיכר:
- לככר זו יש להשתמש בתבנית אפיה מאורכת, מצופה בנייר אפייה.
- מחלקים את הבצק ל-2. מרדדים כל חלק ומגלגלים לגליל באורך של כ-40 ס"מ.
- מניחים גליל אחד לאורך ואת השני מניחים מעליו, באלכסון, מהאמצע.
- מגלגלים צד אחד גלגול "בורג" ואחר כך את החצי השני.
- מסדרים יפה ביחד, מרימים בזהירות ושמים בתבנית המאורכת.
- מניחים להתפחה.
- לאחר ההתפחה, זורים שומשום
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-40 דקות
המתכון באדיבות שושי שטיינוביץ, גורמה לייט