ממתק ספירולינה
מאת: אורלי גרובר
זמן קריאה: < 1 דקה
הממתקים האלו טבעוניים, נטולי סוכר ופשוט מושלמים לרגע שבו אתם רוצים משהו מתוק אבל לא מוכנים להתפשר על האיכות שלו.
מרכיבים – (ל כ-10 דיסקיות)
כוס אחת של קמח שקדים
כף קסיליטול מומסת בשתי כפות מים או שתי כפות מייפל (תוכלו לבחור מינון לפי טעמכם האישי)
ספירולינה: כפית אבקה או שלושה כדורים מפוררים
3-4 טיפות שמן מנטה אתרי
לציפוי –
2/3 כוס אבקת קקאו
1/2 כוס שמן קוקוס
1 כף קסיליטול או 2 כפות מייפל
ממתק ספירולינה מנטה
תהליך ההכנה –
- מערבבים היטב את קמח השקדים עם אבקת הספירולינה
- מוסיפים לתערובת את שמן המנטה וכן את ההמתקה שבחרתם עבור הממתק – קסיליטול או סירופ מיפל – מוסיפים בהדרגה ומערבבים עד שנוצר בצק שדומה במרקם שלו למרציפן.
- יוצרים מהתערובת עיגולים ומועכים בעדינות כדי שיקבלו צורה של דיסקית.
- מניחים במקפיא למשך כשעתיים כדי שהתערובת תתמצק.
- מתחילים להכין את השוקולד עבור הציפוי: ממיסים את שמן הקוקוס למרקם נוזלי ומערבבים פנימה את המייפל או הקסיליטול ואת אבקת הקקאו.
- טובלים את הדיסקיות (אחרי שהמתנתם לפחות שעה) בתערובת השוקולד ומחזירים למקפיא. ניתן לסיים את תהליך ההכנה בשלב זה – אבל אם אתם מעדיפים ציפוי שוקולד יותר עבה – תוכלו לחזור על תהליך הטבילה פעם נוספת (אחרי שהמתנתם חצי שעה לפחות)
את הממתקים מומלץ לשמור במקפיא ולאכול אותם כשהם קרים – הם מאוד מרעננים בימי הקיץ אבל מתחסלים גם בחורף.