חורשט בה – נזיד פרסי עם חבושים ורימונים
מאת: ד"ר רני פולק
זמן קריאה: < 1 דקה
חומרים:
1 כף שמן קנולה
1 בצל קצוץ
½ ק"ג נתח כתף חתוכה לקוביות
2 כוסות ציר בקר
4 חבושים – חתוכים לרבעים
1 לימון סחוט למיץ
מלח ופלפל
קורט פפריקה מתוקה
קורט אגוז מוסקט טחון
4 לימונים פרסיים מבוקעים
8 שזיפים מיובשים מגולענים
2 עגבניות קצוצות
1 כף תרכיז רימונים
גרגירים מרימון אחד
אופן ההכנה:
– תבלו את הבקר במלח ופלפל וסגרו אותו היטב בעזרת 2 כפות שמן קנולה.
– הוסיפו את ציר הבקר והשזיפים ובשלו כ- 45 דקות.
– חממו במחבת נפרדת את שארית השמן, טגנו את הבצל עד לשקיפות.
הוסיפו את העגבניות וטגנו מספר שניות.
– הוסיפו לסיר בצירוף שאר החומרים.
– בשלו עוד 45 דקות.
– קשטו עם גרגירי הרימון והגישו.