דייסת שיבולת שועל מלוחה, מקרקעת ומנקה
מאת: ליז מודי
זמן קריאה: < 1 דקה
המרכיבים
1/2 כוס שיבולת שועל עבה
1+3/4 כוסות מים
2 כפות שמרים תזונתיים
2 כוסות קייל קצוץ ומאודה (אפשר גם עלים ירוקים אחרים)
1/2 כוס פטריות פרוסות (שיטקי הולך כאן נהדר)
3-4 עגבניות מיובשות פרוסות דק
1/4 כפית כורכום
1 כפית רוטב סרירצ'ה או רוטב חריף אחת לבחירתכם
1 כף זרעי צ'יה או פשתן
אופן ההכנה
להכניס לסיר: שיבולת שועל, מים, שמרים, קייל, פטריות, עגבניות (אפשר לשמור חלק לקישוט), כורכום ורוטב חריף. להביא לרתיחה תוך בחישה מתמדת. להנמיך את האש ולשמור על רתיחה עדינה. לבחוש מדי פעם.
להסיר מהאש לאחר 8-10 דקות. לא כל המים נספגים, אך התבשיל מתייצב תוך כמה דקות, ככל שהוא מתקרר.
פזרו זרעי צ'יה או פשתן.