סינייה טבעונית
מאת: המטבח הטבעוני של גבי פוקס
זמן קריאה: < 1 דקה
רכיבים
לבצק
- 1 בצל גדול
- 0.5 כוס בורגול דק
- 0.5 כוס קמח
- 1 כף בהרט
- 1 כפית מלח
- מעט שמן
- מעט מים
למילוי
- 1 חציל
- 1 קישוא
- 2 פלפלים צהוב/אדום
- 2 כפות טימים יבש
- שמו זית
- מלח
- טחינה
אופן ההכנה
בצק
- משרים בורגול כ-20 דקות. סוחטים מהנוזלים.
- קוצצים את הבצל, מטגנים עד הזהבה, מצננים.
- מערבבים בורגול, קמח, מלח, בהרט, בצל, שמן, מעט מים – לשים עד לקבלת בצק.
מילוי
- חצילים, פלפלים, קישואים – חותכים לקוביות/פרוסות, מתבלים בטימין, שמן ומלח וקולים בתנור כ-30 דקות עד שמוכן.
- טחינה – הכינו לפי טעמכם (מומלץ: טחינה גולמית, פטרוזיליה, שום, מלח ומים).
הרכבה ואפייה
- מניחים שכבה עבה של בצק על תבנית מרובעת.
- עליה מסדרים את החציל הקלוי.
- עליו מפזרים טחינה בנדיבות.
- על הטחינה מסדרים פלפלים וקישואים.
- מסיימים עם שכבת בצק נוספת.
- אופים בתנור שחומם ל-200 מעלות במשך כ-40 דקות.
המטבח הטבעוני של גבי פוקס
גבי פוקס ישתתף בפסטיבל הטבעוני שיתקיים בקניון שבעת הכוכבים בהרצליה ב-10-11.1.2018 ויעביר הדגמה לקהל