סחלב, הגרסה הטבעונית
איך מכינים?
מתכון למנה אחת
1 כוס חלב שקדים (שחומם מעט)
1 כף שבבי אגר-אגר שהושרו ב-2 כפות מים חמים
1 כפית דבש (או ממתיק טבעי אחר בו תבחרו)
1 טיפה תמצית מי ורדים (לא יותר מטיפה קטנה אחרת יהיה מר)
ההכנה:
לאחר שהאגר-אגר הפך לסמיך, מכניסים אותו ואת יתר המצרכים לבלנדר ומערבבים על מהירות גבוהה. מוזגים לכוסות, מוסיפים מעט קינמון טחון ו\או שקדים גרוסים…ושותים בהנאה
שירלי תודה עלך המתכון.
מדוכע ציינת שסירופ האגבה הוא לא טוב?
אני סוכרתית וזה הממתיק היחידי שאני משתמשת בו באפית עוגות. הסטיביה משמשת אותי רק לקפה.
על המתכון.
תודה שירלי על המתכון. בשונה ממך אני משתמשת בחלב סויה, בקינמון ובסולת מלאה (יש בחנויות טבע, זול מאוד)- מתאים למי שרוצה דייסת סולת "כמו פעם" ואין לו בעיה עם גלוטן, אלא רק מקפיד על תזונה בריאה. אני מערבבת את החלב ומוסיפה את הסולת והקינמון בהדרגה (יש לערבב ללא הפסקה, קצת מעייף אך טוב לשרירי הזרוע…), כדי שלא יהיו גושים, ומורידה מהאש רגע לפני שגולש או שהופך סמיך מדי.
לשתי מנות נדיבות או שלוש מנות נחמדות:
קרטון חלב סויה וכ-8 כפות גדושות של סולת, אך כל אחד לפי טעמו כמובן, וכ-2 כפות קינמון. אני מוסיפה כמה טיפות סטיוויה לפני ההגשה או כף סוכר חום או דבש ויוצא ממש נפלא!