לחיי חליטת מרווה
כל כך רגילים לחלוט מרווה ולשתות אותה כתה ונוטים לשכוח לבדוק מה מסתתר מאחוריה.
מרווה היא היא צמח תבלין מן היותר חשובים שצומחים פה בסביבתנו. ניתן לשלב אותה בתבשילים, תה צמחים ומיצים חיים של ירקות או פירות, ויתרונותיה רבים.
לצמח המרווה יש יכולות נוגדות חימצון רבות עוצמה. בין שאר יכולותיה ניתן לציין גם שיפור זיכרון. בניסויים נמצא שאפילו צריכת מרווה בכמות קטנה שיפרה ביצועי זיכרון.
חומרים המופקים משורש של מרווה סינית דומים ביכולותיהם לתרופות הניתנות לטיפול במחלת אלצהיימר – אין בהם את תופעות הלוואי שיש לתרופות. בצמח זה השתמשו בסין כבר מעל ל-1,000 שנים לטיפול בבעיות מוחיות.
המרווה משפרת את התקשורת בין חלקי מוח שונים וזה כמובן חשוב לכולם, בריאים או חולים.
אחד מנוגדי החימצון המצוי בצמח המרווה הוא חומצה קרנוזית. חומצה קרנוזית יכולה לתקן נזק של רדיקלים חופשיים במוח. אותו חומר מגביר גם את הייצור של גלוטטיון – נוגד חימצון ונוגד תהליכי הזדקנות.
הגלוטטיון משפר את זרימת הדם למוח מאחר והוא גורם ליותר גמישות של כלי הדם במוח.
כידוע, חשוב מאוד לשמור על מחזור דם תקין למוח. זרימת דם לקויה במוח יכולה להחמיר בעיות המצויות בו וגם לגרום להופעת בעיות חדשות.
למעשה, בגלוטטיון, המצוי במרווה, משתמשים כיום לטיפול בכל בעיה מוחית – מאוטיזם ועד מחלת אלצהיימר.
למרווה יש גם תכונות נוגדות פיטריות, נוגדות וירוסים, נוגדות חיידקים ונוגדות חימצון. בשנת 2010 נערכו בדיקות לקביעת יכולת נוגדת חימצון של 3,100 מיני מזונות שונים – המרווה נמצאה בין היותר יעילים.
ניתן לשלב את המרווה בתה צמחים, תבשילים וברסק חי של ירקות ומיצי ירקות.
היי, כתבה מעודדת מאוד.
כמה כוסות צריך לשתות ביום, ולמשך כמה זמן, כדי להרגיש את השיפור בזיכרון?
תודה.
מרווה בכמות גדולה, רעילה לכליות. נא לבדוק לפני שמתחילים לפציץ עכשיו עם המרווה.
https://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs13-Mem/Heb-Spices-Mem-Sage.htm