להרתיח את הסלט
מה קורה כשמרתיחים סלט?
למתכון שלפניכם יש השפעה מסוג YIN – כלומר מקררת ומתאימה לעונות ולימים חמים ולמחלות הקשורות לאבחנה של חום – למשל מחלות עור בהן גוון העור הוא בצבע אדום. אביא כאן גירסה קלה ופשוטה להכנה עם מינימום מרכיבים יפניים.
מרכיבים:
חבילת עלי תרד.
2 כפות רוטב סויה איכותי.
2 כפות שמן סומסום/חמניות/זית/זרעי ענבים בכבישה קרה.
2 כפות זרעים פשתן/דלעת/סומסום.
¼ כוס מיץ לימון.
הכנה:
מרתיחים מים ללא מלח בתוך סיר על אש גדולה.
מכינים כלי נוסף עם מים קרים – עדיף עם כמה קוביות קרח.
אל תוך המים הרותחים מכניסים את התרד. ממתינים כדקה או עד שהתרד מקבל צבע עמוק יותר, ירוק יותר, יפה יותר.
מוציאים את התרד מהסיר הרותח ומעבירים למי הקרח עד לקירור מוחלט.
מוציאים ממי הקרח, סוחטים, קוצצים גס, ומערבבים פנימה רוטב סויה שמן ומיץ לימון, מפזרים זרעים מלמעלה ומגישים.
הערה: כאשר מבינים את העיקרון ניתן להשתמש בשיטה זו להכנה מהירה של מגוון ירקות: עלים כגון כרוב, מנגולד חסה או בצל ירוק (ועוד רבים אחרים), ברוקולי מפורק לחלקים קטנים, ירקות שורש/ירקות קשים החתוכים לגפרורים ארוכים או לרצועות אותן מכינים באמצעות עבודה עם קולפן ירקות. מה שחשוב – חתיכות קטנות ולהניח במים הרותחים עד לקבלת צבע עז.
כדאי להשתמש במי ההרתחה כציר לבישול או להכנת מרק.