Liat_Fly
Liat_Fly

אשישות

מאת: אורי מאיר ציזיק, מומחה להיסטוריה של התזונה
זמן קריאה: < 1 דקה
Bari15_In

אשישות הן קציצות עדשים שנהגו להכין כאן, על פי המסורת, בתקופת התנ"ך והתלמוד.  יש בהן רק עדשים מונבטות, המטוגנות בשמן עמוק כך שרק מעטפת הקציצה נותרת שומנית ותוך הקציצה מתחמם אך אינו נוגע בשמן ואינו נשרף.

רכיבים:

עדשים ירוקות מונבטות.

הוראות הכנה:

1. כותשים את העדשים. עדיף במכתש ועלי, אולם אפשר גם במעבד מזון.
2. יוצרים כדורים קטנים.
3. מטגנים בשמן עמוק.

לאתר של אורי

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו