תה בטעם גויאבה
תה בטעם גויאבה
גויאבה מחלקת את בני האדם לשניים: אלה שמתים עליה ואלה שלא יכולים לסבול את ריחה מקילומטרים. לפרי המיוחד הזה יש סגולות בריאותיות רבות: הגויאבה מכילה כמות גדולה של ויטמין C ופיטוכימיקלים רבים, אבל מתברר שלא רק לפירותיו של עץ זה יש תועלת בריאותית, אלא גם לעליו.
במזרח אסיה משתמשים במיצוי מעלי גויאבה לטיפול במחלת הסוכרת. יכולתם זו של עלי הגויאבה הוכחה הן בטיפול בבני אדם והן בניסויים עם בעלי חיים. מחקר שנערך לאחרונה ביפן מצא שלמיצוי כזה מעלי גויאבה יש תועלת ריפויית רבה עבור חולי סוכרת ומה שהכי חשוב – ללא כל תופעות לוואי.
מיצוי מעלי גויאבה נמכר ביפן. תה מעלי גויאבה מצמצם את העלייה ברמת הסוכר שמתרחשת לאחר ארוחות עתירות פחמימות, מצמצם עלייה ברמת הסוכר והאינסולין בדם ומוריד רמות של טריגליצרידים וכולסטרול.
ההנחה היא שההשפעה הבריאותית העיקרית הנובעת משתיית תה זה היא בכך שהוא מצמצם את העלייה ברמות הסוכר בדם אחרי ארוחות, הוא נטול כל השפעה מזיקה וניתן לשתות אותו גם בקביעות. שני צמחים נוספים הממתנים את עליית רמת הסוכר בדם אחרי ארוחות הם מלוכיה ועלי בטטה. גם אותם אתם מוזמנים לנסות.
שלום רב
לא נתקלתי בעלים הנ"ל בחנויות טבע.. אשמח לדעת איפה קונים אותן.. או באלו חנויות טבע יש אותן..
בברכה
ובתודה יוסי
איך אני הופך אותם למשקה המדובר?
שיהיה אפשר לשתות ועדיין ישמור על התכונות שלו?
רכשתי דרך איביי ביפן,
לא יקר, יצא לי כ-40 ש"ח
ל-100 שקיקים.