Jeliat_Fly
Jeliat_Fly

גלידת "שמנת" ללא חומרים משמרים וכו'

מאת: ענת דרור, שף רו-פוד, סדנאות ואימון לתזונה בריאה
זמן קריאה: < 1 דקה
כמנחת סדנאות לאוכל בריא וכמאמנת תזונה אינטגרטיבית, התלמידים והמתאמנים תמיד פונים אלי בבקשה למשהו טעים מהיר וממלא באנרגיה. כמובן שההנחיה היא תמיד להשתדל למצוא איך לאכול כל מרכיב הכי קרוב לצורתו הטבעית

גלידת בננה שוקולד רואו

Bari15_In

הגלידה הזאת מאפשרת לאכול בננה בשלה במסווה של גלידה נפלאה, במרקם של גלידת שמנת רק ללא כל חומרי הטעם, הצבע, המשמרים, המייצבים התוספות של סוכר לבן וכל מה שמתחבא מאחורי כל כך הרבה מאכלים "ארוזים" מעובדים ומתועשים.

מצרכים לקבלת 2 מנות

2 בננות בשלות שקולפו  נחתכו ל-4 לפחות (כדי להקל על הלהבים של המעבד) והוקפאו ללילה
(ממליצה לדאוג שתמיד תהיה אספקת בננות כאלה במקפיא. מצוין לשייקים, עוגות וקינוחים רבים).

אופציה לשדרוג הגלידה

1-2 כפות טחינה גולמית איכותית /חמאת בוטנים טבעית
1 כפית תמצית וניל טהור
חופן שברי אגוזי מלך1פקאן /קקאו ניבס בשביל הקראנצ'יות

אופן ההכנה

להכניס למעבד מזון ותנו לו לעבוד. כשהתערובת מגיעה למצב של "גרגירים", הוסיפו את השדרוגים תוך כדי ערבול. המשיכו בערבול עד לקבלת גלידה סמיכה במרקם שמנת ובטעם נפלא.
משך העיבוד משתנה בהתאם לחוזק מעבד המזון זה יכול לקחת כמה דק עד שהמרקם הופך מגרגירים ל"שמנת".

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו