לביבות גזר אפויות ללא גלוטן
מאת: גלי הנדל
- יועצת מוסמכת לאורח חיים בריא בוגרת המכון לתזונה אינטגרטיבית ניו יורק
המרכיבים
- 4 כוסות גזר מגורד
- 2 כפות ג’ינג’ר מגורד
- 2-3 שיני שום כתושות
- 1 חבילה כוסברה
- 3 ביצי חופש אורגניות
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום
- 3/4 כוס אורז מבושל שנשאר לכם (לי נשאר בסמטי)
- 4 כפות קמח שקדים (או שקדים טחונים לאבקה)
- 1/3 כוס קמח אורז
- 1 כפית מיץ לימון טרי
- 2-3 כפות שמן זית כתית מעולה
- מלח אטלנטי אפור / הימליה ורוד גרוס
- פלפל שחור גרוס
גיוון: פפריקה חריפה / מתוקה, פלפל אדום קצוץ
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
במעבד מזון מגרדים גזר עם דסקית מתאימה. מחליפים ללהב חיתוך ומוסיפים את הג’ינג’ר, השום והכוסברה.
מעבירים את הכל לקערה ומוסיפים 3 ביצים, אורז מבושל, קמח אורז וקמח שקדים.
מערבבים ומוסיפים גם את אבקת האפייה והסודה לשתייה.
מתבלים במיץ לימון, שמן זית ותבלינים. אפשר בשלב זה להוסיף קצת פפריקה חריפה או מתוקה או מעט פלפל חריף קצוץ. אם התערובת יצאה נוזלית מידי מוסיפים עוד קצת קמח אורז.
יוצרים קציצות עם הידיים (ניתן להשתמש במעט מים) ומניחים עם נייר אפייה משומן.
אופים בחום של 180 מעלות 50-40 דקות, או עד שהלביבות מוכנות.
מגישים חם או בטמפרטורת החדר עם מרק, סלט או מטבל מעניין.
גלי רולוף-הנדל, תזונה יצירתית
צרו קשר עם גלי הנדל