לחמניות טחינה אווריריות ללא גלוטן
הלחמניות קטנות, רכות ואווריריות, טעימות מאוד והכי חשוב – קלות ביותר להכנה ולא מכילות קמחים מיוחדים.
שלבי ההכנה כוללים ערבוב בקערה אחת וכל המתכון דורש ארבעה מרכיבים בסיסיים שאנחנו מניחים שנמצאים אצלכם במזווה.
המתכון מספיק ל 7-8 שקעים בתבנית מאפינס. מותר ורצוי להכפיל כמויות. תבניות סיליקון הן נוחות לשימוש
ודבר לא נדבק עליהן. אם בחרתם להשתמש בתבנית ממתכת, שמנו את השקעים לפני יציקת הבלילה.
המצרכים
6 כפות גדושות טחינה גולמית
3 ביצים גודל L
חצי כפית סודה לשתייה
כפית גדושה דבש
שומשום לקישוט (אופציונלי)
אופן הכנת הלחמניות
1. חממו תנור ל-180 מעלות צלסיוס.
2. בקערה, ערבבו ביצים, טחינה, סודה לשתייה ודבש. המשיכו לערבב עד שנוצרת בלילה דביקה וסמיכה.
3. צקו כף וחצי של בלילה לתוך השקעים ופזרו שומשום לקישוט מעל כל לחמנייה.
4. הכניסו לתנור ואפו 10-15 דקות, עד שהלחמניות מוצקות ושחומות.
מוגש באהבה מאת קייטרינג לאירועים קטנים שף בטבע.
בתיאבון!
איך שומרים את הלחמניות? האם להקפיא אחרי שהן מוכנות? לכמה זמן ניתן לאחסן אותן?
שלום
האם הדבש חיוני במתכון? אם לא רוצים דבש-צריך לשים משהו אחר?
תודה
שלום, שואלת בקשר ללחמניות שקדים. האם אפשר לשנות את הקמח קוקוס לקמח אחר? ( חומוס, עדשים אפילו כוסמין);
האם הוספת ביצים למי שלא טבעוני אבל מתמוגג עם קשיים אחרים יכולה לשדרג