Bari15_Fly
LiveWell_Fly

3 חטיפים בריאים לחופש הגדול

מאת: - נטורופתית. מטפלת בתזונה תוך התמקדות באסטרטגיות אכילה. מנחת סדנאות ריסטארט תזונה.
אז מגיע לו החופש הגדול... ויחד אתו גם המנות, כמויות החטיפים, הפעילויות בחוץ, והצורך לנשנש באים, גם הם, בגדול!

(צילום: רותם ברנר)

Bari15_In

תשאלי, למה לעשות עניין מפה ושם "סתימת חורים" ? הרי כל אישה ואם בישראל יודעת, שיש מצבים על הקצה שכל האמצעים כשרים…..

הבעיה היא שהחטיפים האלו רק מגבירים את חוסר השקט שלך ושל הילדים, הם מעלים חשק לעוד מתוק מלוח ושמן. יש בהם תכולת מלח, סוכר ושומנים רווים בכמות עצומה שנועדו למכר את הצרכן – כך שאת יכולה למצוא את עצמך ומשפחתך בסוף החופש מרוטת שיער (ולא במקומות הנכונים), עם עודף משפחתי של כמה קילוגרמים מיותרים ומותשת…

אז הנה 3 רעיונות מנצחים לחטיפים בריאים מתוך מדריך לחטיפי הבריאות לקיץ של אלמוג גולד רוטנברג. עוד יתרון עצום – את החטיפים אפשר גם להכין עם הילדים במזגן!

צ'יפס קרנצ'י של ירקות בתנור

אם יש לך ילדים משועממים בשלב שהם יכולים כבר להחזיק סכין הושיבי אותם ליד ערימת בטטות, סלק, קולורבי וברירת מחדל-תפוחי אדמה. קלפו את הקליפה וחתכו את הנ"ל לפרוסות דקיקות. ערבבו אותם עם 2-4 כפות שמן זית בתוך קערה (תלוי בכמות). אפשר גם עם שום כתוש, פלפל צ'ילי וקצת מלח. מפזרים על נייר אפיה ולתנור בחום בינוני עד לקראנצ'יות.

מתכון מנצח לצ'יפס קייל

קייל הוא סוג של כרוב על. הוא מכיל ריכוז גבוה של ויטמינים, מינרלים ופיטו-כימיקאלים. והכי טעים לאכול אותו כצ'יפס!

כל מה שצריך זה לעשות לעלי הקייל מסאז' בקצת שמן זית, מלח ,פלפל ואפשר קצת שום כתוש ותבלינים. לחתוך אותו לרצועות ולתת לו להשתזף בתנור בחום נמוך לרבע שעה על נייר אפיה.

גלידה מאי טרופי חלומי

אם חשקה נפשך להרגיש לרגע על אי טרופי בתאילנד את מוזמנת לשלוף כמה בננות חתוכות שהקפאת מבעוד מועד + חופן פירות יער קפואים (יש במקפיא של הסופר) ולזרוק בנונשלאנטיות למעבד מזון עם כף דבש או סילאן. כמה סיבובים עם להב המתכת ויוצאת הגלידה הכי טובה ומשובחה.

אלמוג גולד-רוטנברג

צרו קשר עם אלמוג גולד רוטנברג



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו