קינוח בטטות עם גהי ותרמילי הל
sweet potato halva – קינוח בטטות עם גהי וחלב
קינוח שמגיע מהודו, עם הרבה גהי וחלב. ניתן להחליף את חלב הפרה בחלב סויה.
חומרים ל-3 מנות:
2 וחצי כוסות בטטה מגוררת בפומפייה (כשתי בטטות גדולות)
2 כוסות חלב (או חלב סויה)
חצי כוס שקדים קלופים או תערובת של שקדים קלופים ופקאנים
4 כפיות גהי
חצי כוס צימוקים
1 כפית הל טחון
15-20 חוטי זעפרן (ניתן לוותר)
הכנה:
מחממים תנור לחום בינוני-גבוה.
טוחנים במעבד מזון את השקדים עד לקבלת מרקם דק וחלק ומניחים בצד.
במחבת חמה מקפיצים למספר דקות את הבטטה המגוררת ביחד עם חצי מכמות הגהי. מוסיפים את החלב והצימוקים ומערבבים.
משמנים תבנית בינונית ושופכים לתוכה את התערובת. מכסים בנייר אלומיניום או מכסה ואופים למשך 40-55 דקות, עד שהחלב מתאדה. אם נותרו הרבה נוזלים ניתן להסיר את הכיסוי בעשר הדקות האחרונות.
כאשר כל החלב התאדה מוסיפים את יתרת הגהי, השקדים הטחונים, ההל והזעפרן. משטחים את התערובת ומהדקים. ניתן להוסיף המתקה (סוכר חום, סירופ מייפל, סילאן, סטיוויה). חותכים לריבועים ומגישים. ניתן להמיר את הבטטה בדלעת או גזר, או תערובת של שניהם
מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיום | סידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית |