לחם כוסמין ללא לישה
מאת: רומי חוכמה, אירדיולוגית ונטורופטית
זמן קריאה: < 1 דקה
לחם כוסמין ללא לישה
חומרים לכיכר אחת:
– 3 כוסות קמח כוסמין.
– 1/4 כפית שמרים יבשים.
– 1 כפית מלח.
– כוס וחצי מים.
הכנה:
– בערב מערבבים את כל החומרים בקערה בעזרת כף ליצירת בצק דביק, ומכסים בניילון נצמד ומניחים בטמפרטורת החדר לתפיחה עד 12 שעות.
– בבוקר מעבירים לתבנית טפלון מוארכת בעזרת מרית סיליקון רטובה, כדי למנוע הידבקות הבצק למרית. אפשר לרפד את התבנית בניר אפייה, או לקמח אותה קלות, כי אחרת ללחם יש נטייה להידבק.
– מניחים לתפיחה נוספת בתבנית עוד כשעה וחצי.
– אופים בתנור מחומם מראש, כ-10 דקות בחום של 220 מעלות, ולאחר מכן בחום של 180-200 לעוד כחצי שעה.
– בחצי השעה האחרונה של האפייה מוציאים את הלחם מהתבנית ומחזירים אותו לאפייה נוספת.