LiveWell_Fly
LiveWell_Fly

ביקור ב- Beta Cafe

מאת: הילה נוה, נטורופתית
זמן קריאה: 2 דקות
במסגרת סיקורי מסעדות בריאות, הילה נוה מבקרת בבטה קפה הותיקה והאהודה ברמת אביב ומתרשמת מההקפדה על טריות חומרי הגלם. הילה בוחרת עבורנו אופציות בריאות מהתפריט. מומלץ לבקר, בקרוב גם בצהלה.
Jeliat_In

זה זמן רב שאני שומעת ממטופלי על בית הקפה – beta café, בו הם מוצאים מנות ומאכלים בריאים העונים על ההמלצות אשר קיבלו במסגרת הטיפול ומאפשרים אכילה בחוץ.

לאור זאת החלטתי לחבור לשותפתי לספר יפה פרנקל ולערוך ביקור בבית הקפה.

הגענו למרכז המסחרי הישן של רמת אביב ברחוב ברודצקי, הופתענו לגלות פינת חמד מעוצבת ומזמינה בעלת אווירה נינוחה וביתית המזכירה סלון של שנות ה- 70.

שיחה עם בעלת המקום ושפית המסעדה: איילת לטוביץ

המקום קיים זה 7 שנים, כך שמדובר במוסד ותיק. איילת לטוביץ, בעלת המקום מזה 4 שנים, שהיא גם השפית של בית הקפה, הכניסה בו רוח בריאה וחדשה. איילת למי שלא מכיר הנה שפית בעלת שם אשר הוציאה מס' ספרי בישול והופיעה גם בתכניות בטלוויזיה.

איילת קיבלה את פנינו בלבביות וישבנו לשוחח איתה אודות המקום. גילינו שאצל איילת הכול התחיל מאהבה גדולה לתענוג שבאוכל גורמה – משם הגיע החיבור בין אוכל טוב לעונג. המיוחד אצל איילת הוא כי התחילה מהגורמה והבינה דווקא את כוחו של האוכל הפשוט.

קהל היעד של בית הקפה מאוד מגוון, הרבה אנשים מהשכונה, פגישות עסקיות וגם כאלה שבאים במיוחד עבור האוכל.

טריות המזון וירקות עונתיים

איילת מספרת לנו שאחד הדברים החשובים לה ביותר הוא טריות המזון. היא משתדלת להיות עונתית בבחירת הירקות הטריים וכמעט איננה עושה שימוש בירקות קפואים. רק לשם הדוגמא נספר שמיץ הלימון נסחט טרי מידי בוקר יום ביומו ו- 90% מחומרי הגלם של בית הקפה הם טריים ומתוצרת עצמית. כך גם הריבות, הטחינה (שמגיעה בהרבה טעמים – ירוקה, לימון כבוש, נטרלית), ממרח האגוזים, מיונז הלימונים הכבושים, פסטו אורוגולה! ופסטו פטרוזיליה – כולם נעשים במקום.

לאיילת היה חשוב לציין כי המוטו של המקום הוא כי לאחר ארוחה ניתן להמשיך את היום והמינון של המנות בצלחת הוא בכמות רצויה ולא עמוסה מאוד.

כדאי לדעת שהמקום איננו מתיימר להיות מסעדת "בריאות" וניתן למצוא את כל סוגי המאכלים המקובלים, אך ביניהם נמצאו מנות בריאות בהחלט אשר יספקו את מי שמחפש לאכול בריא בחוץ.

טעימה מהמנות בתפריט

המנות אשר בחרנו, הן המנות הבריאות יותר שבתפריט. למנה ראשונה הזמנו את הסלט "אלפא בטה" המכיל תערובת ירקות קצוצים, אורז לבן (חבל שלא מלא) ועדשים שחורות אורגניות. הסלט המקורי מוגש עם רוטב טחינה יוגורט – אנחנו ביקשנו ממגוון טחינות הבית כרוטב במקום הרוטב הרגיל. הסלט רענן וקייצי, שילוב הירקות הטריים עם האורז והעדשים מהווה ארוחה שלמה קלילה שמרגישה מאוד "נכון".

סלט אלפא בטה צילום: אורן שלו

סלט אלפא בטה צילום: אורן שלו


לידו הזמנו גם "סלט של קיץ" המכיל אורז אורגני אדום, אורוגולה, בצל ירוק, צנונית, קליפת לימון, שקדים קלויים, פטרוזיליה, גבינת ברינזה (אנחנו ויתרנו עליה), שמן זית ולימון. הסלט טעים להפליא, קליל ובאותו הזמן גם משביע. שילוב הטריות של האורוגולה עם קליפת הלימון, האורז והשקדים מהווה שילוב מנצח. מפתיע שכמה פשוט – ככה טעים.

סלט של קיץ צילום: הילה נוה

סלט של קיץ צילום: הילה נוה

למנה עיקרית הזמנו טאבולה – קינואה וירקות. המנה מורכבת מקינואה חמה, שפע של פטרוזיליה קצוצה, חצילים, שעועית ירוקה, עגבניות, שקדים קלויים ולימון. המנה גדולה, חמה ומשביעה, מאוד מתאימה כמנה עיקרית לצהריים, עדינה בטעמה ולשם שינוי לא הוצפה בשמן כמו במקומות אחרים.

טאבולה- קינואה וירקות צילום: אורן שלו

טאבולה- קינואה וירקות צילום: אורן שלו

המקום מציע גם מנות של עוף ודגים בשילוב עם עדשים או קינואה. יש דג על מצע פירה עדשים או סלט עוף עם עדשים וירקות. שמחנו לגלות תוספות בריאות יותר אשר מחליפות את תפוח האדמה, האורז הלבן והפירה הסטנדרטי שתפסו מקום של קבע ליד המנות העיקריות.

מאד נהנינו מהמקום, האוכל, האווירה והשירות. אופציה מומלצת לאכילה בחוץ.
מחירי המנות ממוצעים וסבירים.

בית הקפה פתוח מידי יום מהשעה 08:00 ועד 24:00 ובשבת מהשעה 08:30. סניף נוסף יפתח בקרוב במרכז המסחרי של שכונת צהלה שברחוב צה"ל.

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו
  1. אסתר

    שלום,
    הארוחה בבית הקפה באמת היתה טעימה אבל הרעש במקום היה נוראי ישבנו בפנים והיתה מוזיקה רועשת ובנוסף מכונת הקפה משמעיה רעש מחריש אוזניים כמו כן הבלנדר של הקרח.
    יש לדאוג להקטין את עוצמות הרעש במקום.

  2. טל

    המקום מומלץ בחום! המון מנות מעניינות וטעימות.

    ממליצה במיוחד על סלט קינואה וסלמון ועל לביבות כרובית.
    טעים מאוד!